Відбувся семінар ФЛАУ «Кухня організації змагань»

9
5 березня в рамках освітнього проекту ФЛАУ «Академія Легкої атлетики України» відбувся онлайн семінар «Кухня організації змагань», який підготувала керівник Департаменту змагань ФЛАУ Яна Бочарська.
 
Під час семінару було зазначено, що наразі в легкій атлетиці спостерігається величезна конкуренція, і не лише на бігових доріжках та у секторах. Вона точиться між різними видами спорту, між спортом загалом і іншими індустріями розваги. А об’єктами, за якими триває боротьба, є вболівальники та спонсори.
 
Що потрібно, аби на тебе звернули увагу спонсори та глядачі, як зробити змагання найбільш привабливими як для них, так і для спортсменів – про це йшлося на семінарі. Що в наших нинішніх підходах до організації змагань потрібно вдосконалювати, а що докорінно змінювати, аби стати кращими, вийти на новий якісний рівень. В першу чергу Яна Бочарська проаналізувала досвід проведених в Україні останніх великих міжнародних змагань – цьогорічного чемпіонату АБАФ зі спортивної ходьби в Івано-Франківську та командного чемпіонату Європи-2019 з багатоборств в Луцьку.
 
Разом з керівниками територіальних федерацій легкої атлетики України було обговорено, як необхідно правильно налагодити роботу оргкомітетів змагань (не залежно від того, це великі міжнародні старти, чи обласні або районні), волонтерів, суддів. Як працювати з глядачами, спонсорами. Як рекламувати свою подію. Як зі змагань зробити свято, яке б не залишило байдужим жителів твого регіону.
 
Повний відеозапис семінару «Кухня організації змагань» невдовзі буде викладено на офіційному каналі ФЛАУ в Youtube в папці «Академія Легкої атлетики України».