Рішення Виконавчого комітету ФЛАУ від 16 травня

235
16 травня в онлайн-форматі відбулося засідання Виконавчого комітету Легкої атлетики Україні. Інформуємо вас про рішення, які були прийняті під час нього.
 
Члени Виконкому затвердили сертифікацію сектору для стрибків у висоту спортивного комплексу СКІФ у м. Львів. Було відзначено, що це другий в Україні випадок, коли сертифікується окремий сектор (після сектору для стрибків у висоту манежу Сумського державного Університету). Секретаріату ФЛАУ доручено провести процедуру сертифікації згідно з чинними нормативними документами.
 
Генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь доповів про зміни, які планується внести до бюджету ФЛАУ на 2020 рік у зв’язку з обставинами, які склалися – скасування та перенесення національних та міжнародних змагань, скорочення на 78 відсотків бюджетного фінансування, зменшення спонсорських та грантових надходжень. Михайло Медведь розповів, внаслідок чого Федерація може зекономити, на залучення яких додаткових коштів розраховує. Однак наразі дефіцит бюджету складає 18 відсотків. Під час обговорення члени Виконкому виказали свої пропозиції щодо додаткових заходів економії та долучення коштів. Було прийняте рішення попередньо погодити документ, але доопрацювати його, щоб дефіцит складав не більше 5 відсотків, і подати на затвердження на найближчому засіданні Ради ФЛАУ.
 
Присутні обговорили звернення Федерації баскетболу України до Міністерства молоді та спорту України стосовно Державного експерименту щодо залучення Міністерством молоді та спорту національних спортивних федерацій з окремих олімпійських видів спорту до організації та проведення спортивних заходів. У 2020 році термін експерименту спливає. І ФБУ звертається з пропозицією або подовжити його дію ще на один рік, або внести зміни до законодавчих актів України, аби остаточно надати спортивним федераціям розширені повноваження.
 
Члени Виконавчого комітету ФЛАУ повністю підтримали це звернення. Вирішено звернутися до Мінмолодьспорту з пропозицією терміново розпочати роботу над внесенням відповідних змін та доповнень в Закон України «Про фізичну культуру та спорт». Якщо цього року їх внести не вдасться, то тоді пропонується продовжити експеримент та розширити склад його учасників, доки дані зміни не будуть внесені.
 
Члени Виконкому попередньо затвердили перелік організацій, яким будуть вручені подяки ФЛАУ за сприяння в підготовці легкоатлетів. Секретаріату ФЛАУ було доручено конкретизувати осіб, яких буде відзначено, і при цьому звернути увагу на відповідність процедури нормативним документам Легкої атлетики України.
 
Наступне засідання Виконавчого комітету ФЛАУ відбудеться 23 травня. Головним питанням, яке буде під час нього розглянуте, стане формування календаря змагань ФЛАУ на літні місяці. Попередньо узгодили, що всі головні чемпіонати України, які мали відбутися у червні-липні, будуть перенесені на серпень. Точні дати визначать після консультацій з Асоціацією Балканських легкоатлетичних федерацій щодо нових дат чемпіонатів АБАФ. Після цього ФЛАУ також планує звернуться до територіальних ФЛА, щоб ті підтвердили, які з їхніх змагань, що включені до календаря ФЛАУ, залишаються у ньому, які переносяться, а які будуть скасовані.
Попередня статтяДізнавайтеся про права та обов’язки легкоатлетів під час змагань!
Наступна статтяВідбувся семінар на тему «Права та обов’язки атлетів під час змагань з метань»