Перенесення серпневих змагань з Івано-Франківська до Луцька та інші рішення Виконкому ФЛАУ

218
Доводимо до вашого відома основні рішення, які були прийняті під час засідання Виконавчого комітету Легкої атлетики України, що відбулося 4 липня.
 
Віцепрезидент ФЛАУ Фідель Тимченко доповів про результати роботи робочої групи, яку було створено з метою внесення змін до Положення про членство у ФЛАУ. Нагадаємо, необхідність змін викликана правовим врегулюванням членства у ФЛАУ неповнолітніх осіб. Після тривалого обговорення члени Виконкому прийняли рішення звернутися до Ради ФЛАУ з проханням ухвалення цих змін, а також визначення остаточної позиції щодо деяких подвійних норм.
 
Генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь доповів про результати голосування членів ГС «Легка атлетика України» щодо скликання позачергової Конференції ФЛАУ. Нагадаємо, згідно з ними президент ФЛАУ Ігор Гоцул скликав позачергову Конференцію ФЛАУ на 1 серпня цього року.
 
Члени Виконкому розглянули питання сертифікації стадіону Національного технічного університету нафти і газу (Івано-Франківськ). На жаль, присутні були змушені констатувати, що незважаючи на всі зусилля ФЛА Івано-Франківської області та ФЛАУ підрядник при виконанні робіт не дотримався низки умов, через що на даний момент дану арену сертифікувати не є можливим. Тому було прийнято рішення відкласти сертифікацію даної арени, а також сприяти івано-франківській стороні у вжитті заходів щодо виконання умов сертифікації. Також, виходячи з аналогічного негативного досвіду реконструкції та будівництва деяких інших стадіонів, рекомендовано налагодити співпрацю з Міністерством розвитку громад та територій України у питанні відповідності  спортивних арен, які будуються та реконструюються бюджетним коштом, вимогам міжнародних федерацій.
 
У зв’язку з цим прийнято також рішення перенести заплановані на серпень в Івано-Франківську змагання з календаря ФЛАУ (5-6 серпня – чемпіонат України серед юніорів; 8-9 серпня – командний чемпіонат України, командний чемпіонат України з багатоборств та чемпіонат України з бігу на 10000 метрів) перенести до Луцька.
 
Також члени Виконкому попередньо розглянули питання сертифікації Центрального стадіону Черкас. Були проаналізовані результати вимірювань, а також дії, до яких потрібно вдатися, аби сертифікувати принаймні окремі сектори даної арени. Прийняття рішень по даному питанню вирішено відкласти на наступне засідання Виконкому ФЛАУ, яке призначено на 25 липня.
 
Окрім цього присутні додатково затвердили кількість питань, їхній перелік, час, який буде надано для відповідей, мінімальну кількість правильних відповідей по кожній з позицій для осіб, які викажуть бажання взяти участь в проходженні процесу Авторизації фізичних осіб, фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, задіяних в процесі проектування, облаштування і експлуатації легкоатлетичних споруд, постачання легкоатлетичного спортивного обладнання, інвентарю, екіпірування і синтетичного покриття.
Попередня статтяУ вересні очікуємо на введення в експлуатацію відреконструйованого львівського стадіону «Скіф»!
Наступна стаття10 липня – круглий стіл «Особливості розвитку швидкісно-силових якостей у спринті»