Звітно-виборча Конференція ФЛАУ відбудеться 10 жовтня 2020 року в Дніпрі

255
1 серпня в онлайн-форматі відбулася позачергова Конференція ГС «Легка атлетика України». Одним з пунктів порядку денного було питання проведення звітно-виборчої Конференції ФЛАУ.
 
Нагадаємо, згідно зі Статутом ФЛАУ, звітно-виборча Конференція ФЛАУ проводиться раз на чотири роки не пізніше ніж через три місяці в рік проведення Олімпійських ігор не пізніше ніж через три місяці після їхнього завершення. У зв’язку з перенесенням Олімпійських ігор в Токіо на наступний рік, виникла правова колізія: коли правильно проводити наступну звітно-виборчу Конференцію – цього року, коли спливають чотири роки з моменту проведення попередньої звітно-виборчої Конференції, чи наступного, на коли тепер заплановані Олімпійські ігри. Це питання і мали розв’язати учасники позачергової Конференції, яких делегували всі 27 територіальні ФЛА (максимум три від кожної федерації). Право голосу мав один кандидат від кожної ТФЛА. Хто саме – визначали самі делегати цих ТФЛА.
 
Голосування з цього питання відбувалося в три етапи. Спочатку було поставлено на голосування питання: «Провести звітно-виборчу Конференцію ФЛАУ в термін не пізніше трьох місяців після проведення нинішньої позачергової Конференції ФЛАУ, тобто не пізніше 1 листопада 2020 року». 25 делегатів виказалися «за», 1 – «проти»,  1 – «утримався». Рішення прийняте.
 
Потім надійшла пропозиція одразу визначитися з датою та місцем проведення звітно-виборчої Конференції (зазвичай це робить Рада ФЛАУ). Після нетривалого обговорення було запропоновано поставити на голосування дату 10 жовтня 2020 року. Її підтримали всі 27 голосів.
 
Щодо місця проведення, то в різний спосіб надійшли заявки від трьох територіальних ФЛА – Дніпропетровської області, м. Києва та Харківської області. Першим на голосування поставили заявку міста Дніпро. 15 делегатів проголосували «за», 6 – «проти», 4 – «утрималися».
 
Таким чином, звітно-виборча Конференція відбудеться 10 жовтня 2020 року в Дніпрі. У разі неможливості з якихось причин провести у вказану дату в цьому місті звітно-виборчої Конференції ФЛАУ, рішення з цього приводу буде прийняте додатково. При чому в першу чергу, як запасні варіанти, розглядатимуться кандидатури Києва та Харкова.
 
Про інші рішення, прийняті на позачерговій Конференції Легкої атлетики України, – згодом на офіційному сайті ФЛАУ.
Попередня статтяПеренесення чемпіонату України серед юніорів та командного чемпіонату України
Наступна статтяНа Конференції та Раді ФЛАУ обговорили серпневі змагання