Юнацький рекорд України та команда перемога від сумчан в Луцьку

279
26-27 серпня в Луцьку відбувся чемпіонат України серед юнаків 2003 р.н. та молодших. Про його підсумки прес-службі ФЛАУ розповів старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв.
 
– Наші юнаки після юніорів продовжили змагальний сезон. На жаль, ця вікова група цього року залишилася без міжнародних стартів. Тим не менш чемпіонат України пройшов на гарному рівні, не зважаючи на ті проблеми з підготовкою, які мали атлети останні півроку.
 
Можна відзначити тих атлетів, які двома тижнями раніш не погано виступили на чемпіонаті України серед юніорів. Можливо, тоді не всім їм вдалося посісти високі місця, але зараз, виступаючи у своїй віковій групі, вони стали чемпіонами. Це, наприклад, харків’янка Яніна Юрченко з бігу на 100 метрів (12,64), Надія Стецюк з Київщини, яка виграла 200 та 400 метрів – 26,10 та 56,58 секунди відповідно. Також підтвердила своє високе місце, здобуте на юніорському чемпіонаті України, волинянка Валерія Шоломіцька – з особистим рекордом вона стала найкращою в спортивній ходьбі на 3000 м – 13.35,13. Тут також варто відзначити срібну призерку – 14-річну Соломію Діжак зі Львівщини (14.04,09).
 
Що стосується хлопців, то тут також на дистанціях 200 та 400 метрів був золотий дубль. Його оформив Олександр Сосновенко з Донеччини (22,47 та 49,07, особисті рекорди). Киянин Денис Слюсар, також з особистим рекордом, виграв 110 м з/б – 14,18, а Роман Петрук з Житомирської області став чемпіоном зі стрибків у висоту (2.05). Денис та Роман виграли юніорський чемпіонат України і, зрозуміло, стали найкращими і серед юнаків. Також хотілося б відзначити Олексія Поліщука з Черкащини, який у стрибках у довжину здобув срібло на юніорському чемпіонаті, а зараз – золото, і обидва рази з високим результатом (на юнацькому чемпіонаті України оновив свій особистий рекорд – 7.27). В потрійному стрибку перемогу здобув киянин Микита Нарольський (14.46), а в метанні спису поза конкуренцією був Артур Фельфнер з Київщини (81.77).
 
Ну і обов’язково треба відзначити ще двох атлетів. В метанні молота (3 кг) у дівчат другою стала 11-річна (!!!) представниця Черкащини Поліна Дзерожинська (55.76). Рідко буває, коли такі молоді спортсмени підіймаються на п’єдестал пошани в старшій віковій групі.
 
Ми вже звикли, що юнацькі та юніорські змагання у нас рідко проходять без національних рекордів. Так було і цього разу. В ходьбі на 5000 м у хлопців Микола Рущак з Сумщини встановив рекорд України U-18 – 21.26,08 (на фото)! У підсумку його Сумська область і стала переможцем командного заліку чемпіонату.
 
На цьому сезон в цій віковій групі ще не завершено. 19-20 вересня відбудеться командний чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.