Юлія Левченко: «Чемпіонат України у приміщенні буде моїм головним стартом узимку»

852

«Різдвяні старти» у Києві вже складно уявити без Юлії Левченко. Вона, як і ще одна вихованка Ірини Пустовойт Ірина Геращенко, традиційно починає сезон з домашнього турніру, а на її появу у секторі всі чекають з непідробним нетерпінням.

Сезон 2021 не став винятком. І попри вимушену паузу у підготовці, пов’язану з COVID 19, Левченко вийшла на старт і разом з суперницями подарувала всім справжнє свято у секторі для стрибків у висоту.

Всі висоти, включно з 1,95 метрів, Юлія долала з першої спроби. Не підкорилися лише 1,98, а вище неї змогла стрибнути лише Ярослава Магучіх.

«Зараз такий час, що ми повинні насолоджуватися і віддавати всі сили на кожному з турнірів, на якому виступаємо, адже так багато з них скасовують, – говорить Юлія Левченко. – Мені дуже сподобалися змагання. Атмосфера була чудовою і все навколо ніби було заряджене на те, щоб ми показували високі результати. У нас у секторі була сильна компанія, а з такою конкуренцією завжди можна добре себе проявити.

Результатом я, в принципі, задоволена. У 2020-му мене не оминув коронавірус. Я на півтора тижні випала з тренувального процесу, але досить швидко знову ввійшла в ритм. Певно, допомогло і те, що я вже досвідчена спортсменка. Можливо, все це і не вплинуло на мій виступ на «Різдвяних стартах». Але ще потрібно звикнути і до стрибків, і до змагань.

Наша підготовка триває. У нас чудовий манеж на Березняках, де ми і продовжимо тренуватися взимку. Якщо пощастить, маю виступити на двох-трьох міжнародних турнірах, але все ще потрібно уточнювати, оскільки одні країни скасовують змагання, інші переносять. Тому точно поки що нічого не можу сказати.

Тренер також планує, що ми виступимо на командному чемпіонаті України у приміщенні і на чемпіонаті України у приміщенні. Це ті старти, до яких ми завжди готуємося. Минулого року, на жаль, я не змогла приїхати у Суми через травму. Влітку теж не склалося з участю. Тому вже сумую за чемпіонатом України, і саме він буде моїм головним стартом узимку. А у березні, звісно, чемпіонат Європи у приміщенні. Якщо все буде добре зі здоров’ям, то будемо, як і завжди, йти по сезону без пропусків».