Марина Бех-Романчук: «Все ще важко сказати, коли почну стрибати у довжину»

1027

Найкраща легкоатлетка України Марина Бех-Романчук почала сезон не з коронних стрибків у довжину, а з бігу на 60 метрів. Власне, для тих, хто слідкує за легкою атлетикою, це вже не сюрприз, адже спортсменка так робить не вперше. Спринт вона використовує для розвитку швидкості, що потім неабияк допомагає показувати високі результати в її основній дисципліні.

Цього року на «Різдвяних стартах» Бех-Романчук разом з Іриною Панаріною у фіналі пробігли 60 метрів за 7,58 секунд. Фотофініш показав, що Марина на тисячні долі секунди випередила Ірину і стала дугою, поступившись лише Марії Мокровій.

«Думали над тим, чи брати участь у «Різдвяних стартах», адже були ще не у такій формі, як минулого року. Ми почали пізніше бігати, і це, певною мірою, пояснює, чому секунди поки що не такі, як хотілося б. Але ми все ж вирішили приїхати і спробувати свої сили. Почали, як і в минулі роки, зі спринту, щоб потім перенести цю швидкість на розбіг.

Коли почну стрибати у довжину, все ще важко сказати, оскільки календарі і досі не сформовані. Ми і досі не знаємо, що будуть проводити в Європі, адже багато стартів скасовують або переносять. Крім того ще й жіночих стрибків у довжину цього року у програмах дуже мало. Але сподіваюся, що хоча б два турніри за кордоном буде і я зможу позмагатися у хорошій компанії. Та все настільки нестабільно, що взагалі не знаю, в яких числах це може статися. Ми розраховували на одне, але старт скасували.

Плануємо участь у чемпіонаті Європи у приміщенні, який прийматиме Торунь. Але ж планувався і чемпіонат світу, а його знову перенесли і це дуже засмутило.

До яких би змагань не готувалися, робитимемо це вдома. У Хмельницькому теплий манеж, у мене повноцінний сектор, тому працюватимемо там. Всі умови у нас є; не бачу сенсу за такої ситуації, яка зараз у світі, щось змінювати».

Попередня статтяЮлія Левченко: «Чемпіонат України у приміщенні буде моїм головним стартом узимку»
Наступна статтяЕдуард Забуженко: «Люблю себе випробовувати»