8,01 від Сергія Никифорова у Стамбулі

921

Сергій Никифоров переміг на змаганнях у Стамбулі (23-24 січня). Уже на своєму другому старті нинішнього сезону він показав результат 8,01 м зі стрибків у довжину.

Попередні півтора роки стали справжнім випробуванням для Никифорова. Запалення легень, скасування більшості змагань через пандемію коронавірусу… Все це призвело до того, що атлету з тренером довелося докласти немало зусиль для того, щоб до сезону-2021 підійти не лише у чудовій фізичній, але ще й у психологічній формі. І, схоже, з обома завданнями вони впоралися.

На першому турнірі сезону – «Різдвяних стартах» у Києві – Никифоров виграв з результатом 7,92 м. Тоді він говорив про те, що це, як для початку, непогано. «Сергій шукає турніри, на яких міг би виступити, показати високий результат і виконати норматив на чемпіонат Європи у приміщенні. При цьому акцент він робить на арени, в яких жорстке покриття. Одна з таких якраз у Стамбулі», – розповідав головний тренер збірної України з легкої атлетики Вячеслав Тиртишник.

У Стамбулі Никифоров почав змагання зі спроби на 7,84 м, а вже у третій приземлився на позначці 8,01 м і ще на кілька кроків наблизився до нормативу на чемпіонат Європи у приміщенні. Нагадаємо, той становить 8,05 м.

У Стамбулі також виступала українка Олена Радюк-Кючук. Вона перемогла з бігу на 200 метрів (24,74 с) та фінішувала другою на дистанції 400 метрів (55,89 с).