Ярослава Магучіх і Андрій Проценко – найкращі легкоатлетка і легкоатлет січня в Україні

647
Використані фото Дмитра Вакулки

Стрибунів у висоту Ярославу Магучіх і Андрія Проценка визнано найкращими легкоатлеткою і легкоатлетом січня в Україні.

Ярослава Магучіх у січні відкрила сезон перемогою на «Різдвяних стартах» у Києві з повторенням свого ж рекорду України зі стрибків у висоту в приміщенні – 2.02 м.

«Відкривати сезон в Україні вже стає маленькою традицією, – говорила тоді Ярослава. – Минулого року починала у Львові, зараз – у Києві. У мене були непогані спроби також на 2.04, і якби я їх подолала, то це вже був би новий рекорд».

27 січня Магучіх уже відкривала міжнародний сезон. В Удіне вона приїхала лідеркою світового сезону і надзвичайно впевнено підтвердила свій статус. Ярослава перемогла в Італії, стрибнувши на 2.00 метри.

В Удіне виступав і Андрій Проценко. Для нього цей турнір став єдиним у січні. До висоти 2.24 метри українцю неабияку конкуренцію складав кубинець Луїс Заяс. Він з легкістю долав висоту за висотою, проте 2.28 розставили все на свої місця. Проценко їх впевнено подолав і переміг.

«Від запасу Зайяса нічого не лишилося, натомість Проценко подолав їх у дуже хорошому стилі, – прокоментував тоді головний тренер збірної України Вячеслав Тиртишник. – Було приємно, що вже на першому старті року Андрій поставив досить серйозну висоту – 2.32 метри – і в одній зі спроб був особливо близьким до успіху. Він показав високий рівень готовності і це додає оптимізму в олімпійський рік».

Участь у голосуванні ФЛАУ брали вболівальники, експерти (Рада ФЛАУ) і медіа. Голоси кожної категорії враховувалися як третина від усіх голосів.