Анна Касьянова: «Рада, що повеземо доньці дві золоті медалі»

845

На чемпіонаті України в приміщенні Анна й Олексій Касьянови виграли золоті медалі у змаганнях багатоборців. При цьому Анна, набравши у п’яти видах суму 4434 очка, наразі посідає сьоме місце у світовому топ-листі сезону.

Про своє чемпіонство та мотивацію у спорті подружжя Касьянових розповіло читачам сайту ФЛАУ.

Анна Касьянова: Я задоволена виступом, результатом і тим, що посіла перше місце. Невеличкий осад залишився після стрибків у довжину, оскільки спробу, яка була далі, не зарахували. Проте рада, що це не коштувало мені золотої медалі, інакше було б взагалі прикро. Але день вдався. Рада, що повеземо доньці дві золоті медалі.

Олексій Касьянов: Ми більше готуємося до літнього сезону, тому ці змагання носили дещо тренувальний характер. Але проміжним результатом задоволений.

Насправді, складно виступати без азарту. Якби було більше ажіотажу, спортсменів, було б цікавіше. Але Вадим Адамчук встановив особистий рекорд; сподіваюся, Василь Іваницький остаточно відновиться, і тоді влітку на змаганнях уже буде напруженіша боротьба. Потрібно, щоб більше людей займалися багатоборством. Це буде ключем до успіху.

Анна Касьянова: Результат росте в конкуренції. У нас, багатоборок, вона є завжди. І цей рік не виняток, тому я була більше в змагальному стані, показала непоганий результат. А Льоші морально було трішки складно налаштовуватися виступати в змагальному режимі. Але у кожного були свої завдання, і ми з ними впоралися.

Далі готуватимемося до літа і намагатимемося відібратися на Олімпійські ігри. Через скасування змагань і зборів сезон дуже непередбачуваний, тому діятимемо в залежності від ситуації. Якщо відкриють кордони, поїдемо на збори, адже погодні умови в Україні не дозволяють тренуватися на вулиці, а готуватися до літнього сезону в манежі не дуже добре.

Олексій Касьянов: Як ми знаходимо мотивацію, щоб виступати впродовж стількох років? Багатоборство – це те, чим ми займаємося майже все життя, і те, що любимо. Хочеться бачити свій ріст. Раніше амбіції були вищими: якісь з них вдалося задовольнити, якісь вже неможливо реалізувати. Але хочеться і надалі доводити собі, що ми ще можемо. Прагнемо постійно вдосконалюватися і з кожним днем ставати кращими.

Попередня статтяАндрій Проценко: «З такою конкуренцією сумувати точно не будемо»
Наступна статтяОлександр Малосілов – про титул чемпіона України з потрійного стрибка в приміщенні