Чемпіонат України в приміщенні: довгоочікувана висота, 8.07 від Мазура та інтригуючі 400 метрів

902

Запекла боротьба і високі результати. Ось те, чим запам’ятався другий день чемпіонату України з легкої атлетики в приміщенні, який триває у Сумах.

Найочікуванішими стали змагання зі стрибків у висоту серед жінок. Лідери підтвердили свій статус: Ірина Геращенко виграла бронзову медаль (1.94 м), Юлія Левченко – срібну (1.96 м), а Ярослава Магучіх, з третьої спроби подолавши 2.00 м, стала чемпіонкою України в приміщенні.

Ярослава Магучіх: «Коли немає, над чим працювати, кращого результаті годі чекати»

Проте чоловічі стрибки у висоту виявилися не менш цікавими. Після Кубка України в приміщенні, де Дмитро Нікітін стрибнув на 2.28 метрів, цікаво було подивитися, чи зможе він в очній боротьбі кинути виклик Андрію Проценку. Та в Сумах Нікітін зупинився досить рано: після вдалої спроби на 2.15, йому не вдалося подолати 2.20 метрів. Він третій.

Насправді, 2.20 з першої спроби не вдалося перелетіти й Андрію Проценку, власне, як і 2.23, на які він переніс другу спробу. У цей час Дорощук подолав обидві висоти, після чого з першого разу стрибнув на 2.26. Їх Проценко вирішив пропустити і розв’язка настала на висоті 2.28 метрів.

Андрій сповна використав той єдиний шанс, який у нього лишався, втретє цього сезону подолав 2.28 і виграв чемпіонат України в приміщенні. З цією висотою, яка стала до того ж особистим рекордом і нормативом на чемпіонат Європи в приміщенні, впорався і Дорощук, проте зробив це з другого разу. В нього срібло.

У секторі для стрибків у довжину Владислав Мазур приємно здивував себе і порадував своїх вболівальників, перемігши і на 15 сантиметрів поліпшивши свій особистий рекорд. Більше того, 8.07 м, показані ним, стали нормативом для участі в чемпіонаті Європи в приміщенні.

Владислав Мазур: «Моєму задоволенню немає меж!»

На жаль, Сергію Никифорову довелося достроково припинити боротьбу. Причиною став спазм м’язів спини під час приземлення у четвертій спробі.

Марина Бех-Романчук прогнозовано виграла змагання зі стрибків у довжину серед жінок (6.70 м).

На дистанції 400 метрів боротьба точилася до самого фінішу, при чому як у змаганнях жінок, так і в змаганнях чоловіків. І це призвело до низки особистих рекордів і нормативів у Торунь.

У жінок вся перша трійка на чолі з Анною Рижиковою встановили особисті рекорди. Рижикова подолала дистанцію за 52.57 с, Анастасія Бризгіна (52.87 с) і Катерина Климюк (53.19 с) фінішували слідом. Вікторія Ткачук стала четвертою. І хоч цього дня показати найшвидший час у кар’єрі їй не вдалося, та вона підтвердила норматив на чемпіонат Європи в приміщенні (53.68 с).

Анна Рижикова: «Всі сили спрямовуємо на чемпіонат Європи в приміщенні»

У змаганнях серед чоловіків напередодні нормативом здивував Микита Барабанов, а у фіналі чергову приємну несподіванку підніс ще один молодий атлет Олександр Погорілко. З результатом 47.48 с він перетнув фінішну лінію другим. Проте оскільки першим став Іляс Чанакчі з Туреччини, то Погорілко разом з нормативом оформив і чемпіонство України. Данило Даниленко фінішував слідом (47.63 с). Нагадаємо, що Даниленко на командному чемпіонаті України в приміщенні пробіг 400 метрів за 47.44 і теж має норматив у Торунь.

Після такого успішного початку сезону і впевненого виступу у півфіналі перемога Світлани Жульжик на дистанції 800 метрів ні для кого вже не була несподіваною. Юна атлетка підтвердила свій клас і перемогла з результатом 2:05.55 хв. У змаганнях серед чоловіків Олег Миронець встановив особистий рекорд (1:49.20 хв) і виграв золото.

Світлана Жульжик: «Якби я була в іншого тренера, цього результату могло й не бути»

Анна й Олексій Касьянови піднялися на найвищі сходинки у змаганнях багатоборців. Анна, набравши 4434 очка, вийшла на сьоме місце у світовому топ-листі сезону з п’ятиборства, а Аліна Шух з результатом 4412 очок в Сумах стала другою і наразі замикає першу вісімку світового топ-листа. Трійку призерок на чемпіонаті України в приміщенні замкнула Юлія Лобан (4258 очка). Результати по видах можна подивитися за посиланням: https://competitions.uaf.org.ua/en/2021.02.10-12_sumy/results/combined?type=pentathlon&s=62AB8B7D-2F94-42FE-BDBB-3D57DACEFCA2

Олексій Касьянов за сумою семи видів набрав 5756 очок і виграв змагання семиборців. Результати по видах за посиланням: https://competitions.uaf.org.ua/en/2021.02.10-12_sumy/results/combined?type=heptathlon&s=267A13AA-BAA9-4A3A-AA4A-09A3204085FF

У другий день чемпіонату медалі також розіграли на дистанції 3000 метрів. У змаганнях серед жінок перемогла і виконала норматив на чемпіонат Європи в приміщенні Наталія Стребкова (9:08.09 хв), а серед чоловіків найшвидшим був Василь Коваль (8:07.13 хв).

Всі результати другого дня чемпіонату України з легкої атлетики в приміщенні

Фото з чемпіонату України в приміщенні ви знайдете на офіційній сторінці ФЛАУ у Facebook.

Попередня статтяАнна Рижикова: «Всі сили спрямовуємо на чемпіонат Європи в приміщенні»
Наступна статтяОлег Дорощук: «Конкуренція у дорослих змаганнях мотивує на вищі стрибки»