8 найкращих результатів сезону в світі та низка національних рекордів у Бостоні (+відео)

886
Фото з офіційної сторінки WA у Twitter

Насправді третій етап золотої серії світового легкоатлетичного туру в приміщеннях відбувся в Ocean Breeze Athletic Complex на Стайтен Айленді, оскільки знайомий усім Reggie Lewis Center в Бостоні не так давно перетворився на тимчасовий центр протиковідових щеплень. Однак, назву турніру організатори змінювати не стали, а Boston New Balance Indoor Grand Prix віддячив усім прихильникам низкою шалених результатів.

Дворазовий переможець студентських чемпіонатів США Трей Калвер став першою несподіванкою турніру, піднявши планку найкращого результату сезону в світі зі стрибків у висоту серед чоловіків на 2м33см. Для 24-річного американця – це повторення абсолютного особистого рекорду з 2018 року. Цікаво, що влітку Калвер ніколи не стрибав вище за 2.28м.

Новий рекорд Північної Америки встановила Елле Пуррьє з бігу на 2 милі серед жінок і очолила світовий топ-лист сезону з результатом 9:10.28. ЇЇ показник – другий за всю історію дисципліни у світі. Першу милю 25-річна американка подолала за 4:41.93, а другу за 4:28.35, і це при тому, що її особистий рекорд з бігу на 1 милю на стадіонах складає лише 4:30.30. Тільки дві атлетки долали цю дистанцію швидше (indoor and outdoor) – Месерет Дефар та Гензебе Дібаба. То ж не дивно, що Пуррьє більше аніж на 5 секунд випередила свою співвітчизницю, екс-чемпіонку світу та призерку Олімпійських Ігор зі стипль-чезу Емму Кобурн, котра фінішувала другою з особистим рекордом 9:15.71.

Чоловічий забіг на дві милі також закінчився оновленням світового топ-листа у виконанні канадійця Джастіна Найта – 8:13.92.

Чинна чемпіонка світу в приміщенні з бігу на 60м з бар’єрами та рекордсменка світу на дистанції 100м з бар’єрами Кендра Гаррісон цього разу з результатом 7.82сек стала найшвидшою бар’єристкою нинішньої зими, а ось її співвітчизниці Геббі Томас довелося встановити РВ 35.73сек, аби очолити світовий топ лист жіночого бігу на 300м і стати п’ятою за всю історію в цій дисципліні.

Феєричний, впевнений, потужний. Трьох слів вистачить, аби охарактеризувати біг чинного чемпіона Світу Донавана Брейжера на 800-метрівці. Як результат 1:44.21 – це новий рекорд США в приміщеннях, найкращий результат сезону в світі й четвертий за всю історію виду. Досить суттєво за переможцем підтягнувся і британець Джеймі Вебб – 1:46.26 РВ, що на 2 десятих секунди швидше його попереднього досягнення, встановленого цієї ж зими в Остраві. ↓↓↓

Ще один рекорд США пав на дистанції 1000 метрів серед чоловіків, де фіналіст чемпіонату світу (4-те місце в Досі 2019) Брайс Гоппел з результатом 2:16.27 піднявся на 8-ме місце у своєму виді за всю історію дисципліни.

Восьмою в таблиці all-time list стала і Олімпійська чемпіонка з бігу на 400м Шані Міллер-Уйбо, до того ж 50.21сек, показані 26-річною спринтеркою з Багам, є віднині й національним рекордом її країни у приміщенні. Цікаво, що до цього найкращим результатом Міллер-Уйбо в манежах був зимовий континентальний рекорд серед юніорів 50.88, який дворазова срібна призерка чемпіонатів світу встановила ще у березні 2013 року. ↓↓↓

24-річний Олівер Хур (Oliver Hoare) до суботнього вечора міг похизуватися хіба що одним-єдиним титулом чемпіона США серед студентів, здобутим ще у 2018 році. Втім, перемога на дистанції 1500м серед чоловіків з показником 3:32.35 зробила Хура рекордсменом Австралії в приміщенні та дозволила піднятися на 7-му позицію в all-time світовій таблиці результатів. Другим на фініші був британець Джейл Вайтмен – 3:34.48 РВ, а третім з національним рекордом Нової Зеландії фінішував 20-річний Сем Таннер – 3:34.72.

7.50сек у виконанні Трейвона Брамелла у фіналі чоловічої 60-метрівки зовсім не говорить сам за себе. Це біг потрібно бачити на власні очі! ↓↓↓

Попередня статтяЗі світу по нитці: Миля у Файєттевіллі відкрила світові нові імена (+відео)
Наступна статтяБлискавка: Беатріс Чепкоеч б’є світовий рекорд з бігу на 5км (+відео)