На одній доріжці з шестиразовою олімпійською чемпіонкою, або юна донька Бершоуна Джексона проти Еллісон Фелікс

717
Фото (с)Getty Images for IAAF

21 лютого Файєтвіль приймав четвертий етап Американської легкоатлетичної ліги в приміщенні. Основна увага тут була прикута до олімпійського чемпіона Райяна Краузера, який 24 лютого на цій арені встановив світовий рекорд зі штовхання ядра в приміщенні, та до шестиразової олімпійської чемпіонки Еллісон Фелікс.

Для Фелікс ці змагання стали першими у 2021 році. За вечір вона двічі вийшла на старт – на дистанціях 60 і 200 метрів. На 60-метрівці вона поступилася суперницям на старті. І хоча на фініші змогла набігти і випередити більшість з них, перемога цього разу залишилася за іншою спортсменкою. Британка Дарілл Нейта виграла фінал (7.24 с), а Фелікс фінішувала другою у чотирьох сотих секунди позаду.

На дистанції 200 метрів Фелікс, звісно, знову була головною зіркою. Проте немало уваги приділили і юній Шонті Джексон, доньці бронзового медаліста Олімпійських ігор-2008 з бігу на 400 метрів з бар’єрами Бершоуна Джексона. Звісно, про справжню конкуренцію між Фелікс та 15-річною спортсменкою мови не йшло, але від того змагання були не менш цікавими. Фелікс виграла фінал з особистим рекордом (22.59 с), а Джексон фінішувала третьою (23.45 с).

Після завершення змагань Еллісон Фелікс зазначила, що на дистанції 60 метрів у неї було кілька технічних помилок, над якими потрібно буде попрацювати. Але час на це ще є, адже основна мета на сезон – це Олімпійські ігри. Також вона відзначила успіхи Шонті Джексон. На думку Фелікс, у цієї дівчинки велике майбутнє, і її гени мають лише допомогти у досягненні високих результатів.

Райян Краузер цього року вісім разів штовхав ядро за позначку 22 метрів. Четвертий етап Ліги він планував як заключні змагання зимового сезону. Та продемонструвати все, на що був готовий американець, йому завадило не дуже хороше самопочуття після харчового отруєння. Але навіть попри це Краузер у найкращій зі спроб відправив ядро на 21.93 м і переміг.

Маркіз Денді підтвердив статус одного з лідерів світового сезону і у заключній спробі стрибнув у довжину на 8.19 м. Олівія Грувер, яку її тренер – срібний медаліст Олімпійських ігор-2004 Тобі Стівенсон – вважає чи не найобдарованішою стрибункою з жердиною з усіх, кого він бачив, перемогла з результатом 4.70 м. Шамьєр Літтл виграла 400-метрівку з часом 50.57 с, які стали для неї особистим рекордом.

У рамках етапу також відбулися змагання з бігу на 200 метрів серед юнаків, які навчаються в американській середній школі. Переможцем став Джейлін Слейд, який встановив особистий рекорд – 20.62 с. І з цим результатом на сьогоднішній день він замикає першу вісімку світового топ-листа сезону серед дорослих.

Всі результати четвертого етапу Американської легкоатлетичної ліги в приміщенні

Попередня статтяЮні атлети розіграли нагороди «Меморіалу Ігоря Ковпака»
Наступна статтяМетальники молота розіграли перші медалі зимового чемпіонату України з метань