Анастасія Бризгіна: «В естафеті будуть зовсім інші емоції»

933
Анастасія Бризгіна

На чемпіонаті України в приміщенні Анастасія Бризгіна встановила особистий рекорд з бігу на 400 метрів. Її виступ у Сумах дозволяв сподіватися на швидкі секунди також і на чемпіонаті Європи в приміщенні, проте в Торуні все склалося дещо інакше.

Після фінішу Анастасія не приховувала розчарування, адже розуміла, що мала всі шанси на вихід до півфіналу. Проте з результатом 53.50 вона стала четвертою в забігу і за часом не змогла пройти далі.

– Дуже розчарована, це не мій результат, він дуже слабкий. Прикро, що не склала компанію нашим дівчатам у півфіналі, – говорить Анастасія Бризгіна. – В Сумах зійшлися зірки, я була дуже мотивована. Що відбулося тут?.. Будемо говорити з тренером, чому не змогли підтримати і розвинути форму… Хоча на тренуваннях і по всім тестам все було на одному рівні, психологічно теж була налаштована, але не було того куражу, який повинен бути на чемпіонаті Європи. Потрібно все проаналізувати і розібратися, адже я показала, що можу бігти швидко. Хотілось би робити це стабільно.

На розминці все вдавалося? Відчули, що щось йде не так, вже під час бігу?

Ми всі в однакових умовах і я в жодному разі не скаржуся. Але мені було трішки некомфортно, хоча потрібно звикати до таких реалій. Потрібно було рано вставати, було не дуже багато часу на розминку. Це зумовлено санітарними нормами і довгими перевірками. Але повторюсь, усі в однакових умовах. І дівчата, які бігли до мене, змогли ж показати високі результати.

Що щось іде не так, відчула вже, певно, в процесі бігу. Хотіла зайняти хорошу позицію, не відставати на початку дистанції і це мені вдалося, я третьою ввійшла в віраж, а потім… Організм на рівні підсвідомості дав сигнали, що сьогодні не дуже добре налаштований. Я викладалася на всі сто. Взагалі інакше ніколи й не бігаю, але інколи всі сто – це перші місця й медалі, а інколи – як сьогодні.

Щодо самого результату, у мене він майже завжди в перших колах не дуже високий, але потім солідно з нього скидаю. Проте вже потрібно вчитися бігти швидко з перших кіл.

Попереду у вас ще може бути виступ у складі естафетної команди. За ті дні, що залишилися, зможете зібратися і таки піймати необхідний кураж?

Звичайно! Це будуть зовсім інші емоції. Її у нас всі дівчата біжать дуже швидко: навіть ті, хто в особистих видах показував не дуже високі результати, в естафеті додавали. Це стосувалося і мене, коли я була ще зовсім юною. Не хочеться здаватися й зараз, і точно не робитиму цього.

Фінал з бігу на 400 метрів відбудеться сьогодні, 5 березня. Участь у ньому візьмуть дві українки – Анна Рижикова й Катерина Климюк.