Світлана Жульжик: «Була впевнена, що встановлю особистий рекорд»

1103
Фото зі сторінки Світлани Жульжик у соціальних мережах

18-річна Світлана Жульжик дебютувала на дорослому чемпіонаті Європи в приміщенні. І хоч зачепитися за півфінал українці не вдалося, вона вкотре цього сезону продемонструвала стабільність у результатах (2:05.68 хв) і тепер може з непідробним оптимізмом дивитися у літній сезон і готуватися до подальших стартів уже в ньому.

«Коли їхала в Торунь, була впевнена, що встановлю особистий рекорд, адже була готова на цей результат, – говорить Світлана Жульжик. – Але я задоволена тим, що в мене не було страху, що я весь час трималася за лідерами і не боялася з ними воювати. Але чому не вдалося встановити рекорд, ще не встигла зрозуміти.

Цього сезону, коли я вже кілька разів змагалася з дорослими атлетками навіть на міжнародному рівні, більш-менш перестала боятися того, що вони старші і сильніші. Просто ставала і робила свою роботу. І сьогодні, думаю, це допомогло. Так, я була готова на краще, але все одно все склалося непогано. Звісно, потрібно більше досвіду, особливо для того, щоб вміло виробити тактику на забіг, та все ж.

Це перший рік, коли я їжджу на міжнародні змагання з дорослою командою, і мені дуже подобається. З ними навіть легше, ніж з однолітками. Всі вже досвідчені, підтримують один одного, можуть підказати або чомусь навчити. Якщо потрібно, готові допомогти. Ти заряджаєшся від них бойовою енергетикою. У менших ще просто немає такого досвіду.

Але влітку я ще виступатиму серед юніорок. Це мій останній рік у цій віковій категорії, у нас будуть чемпіонат Європи і чемпіонат світу. І якщо в Торунь я їхала за досвідом і результатом, то туди я їхатиму як одна з лідерок і цілі там будуть уже інші».