Катерина Климюк: «Цього року біжимо кожен раз, як останній»

1184
Фото взяте з соціальних мереж

У Торуні триває чемпіонат Європи з легкої атлетики в приміщенні. Катерина Климюк у півфіналі з бігу на 400 метрів показала свій другий результат у кар’єрі (53.10 с) і фінішувала з ним п’ятою у своєму забігу. Цікаво, що такий самий час був і ще у двох його учасниць. У фінішному протоколі їх розділили лише тисячні долі секунди. Лізанне Де Вітт з Нідерландів стала четвертою, а білоруска Ганна Міхайлова розташувалася слідом за українкою.

– Мені здавалося, що я на фініші борюся лише з Де Вітт, а виявляється, там ще була білоруска. Мені її зовсім не було видно. У мене було величезне бажання у них виграти, але голландці я поступилася за фотофінішем, – говорить Катерина Климюк. – Я вперше бігла 400 метрів двічі за день. Це надзвичайно складно. Я ще до кінця не відпочила після ранкового забігу, а вже потрібно виходити на вечірній. І я хочу привітати Аню Рижикову, вона мегакрута, встановила особистий рекорд. Показати такі високі результати в один день… Цьому треба вчитися.

Здавалося, що на цьому чемпіонаті ви викладалися так, як ще ніколи раніше?

Минулого року ми не могли виступати зимою, та й улітку змагалися лише на чемпіонатах України. І якщо раніше я бігла, думаючи, що це мій останній старт, просто щоб себе мотивувати, то в цьому сезоні це реально так: ми не знаємо, будуть ще змагання чи ні. Ми біжимо кожен раз, як останній. Ми настільки зголодніли за літній сезон, що тепер особливо цінуємо можливість змагатися з дівчатами з інших країн, а не лише одна з одною в Україні.

Тепер всі сили на естафету і тренування перед нею?

Ми проводили естафетні тренування і коли були на зборі в Києві. У Торуні у нас уже не буде серйозних тренувань, поімітуємо передачу палички. Трішки відпочинемо після сьогоднішнього дня і будемо викладатися на естафеті.

Вже маєте плани на найближчий період після чемпіонату Європи?

У мене буде 6-денний відпочинок (якщо це так можна назвати, адже я продовжу тренуватися, просто буду в цей час вдома). А потім поїдемо на збір у Туреччину. До літнього сезону ми почнемо готуватися майже відразу, не беручи довгих пауз і відпусток. Будемо підтримувати форму, якої досягли взимку, і намагатимемося її покращити. Це і є наш план до літа.

Попередня статтяАбсолютний рекорд і четверте місце Владислава Мазура: «Я віддав усього себе на цих змаганнях»
Наступна статтяТорунь-2021: Олег Миронець і Євген Гуцол – про виступ у першому колі з бігу на 800 метрів