Ярослава Магучіх: «Рада завершити чемпіонат Європи з золотою медаллю і результатом два метри»

1000
Фото (c)EICH Torun 2021

Ярослава Магучіх приїхала в Торунь фавориткою чемпіонату Європи в приміщенні і лідером світового топлиста сезону. Зовні впевнено і спокійно вона долала висоту за висотою, хоча насправді хвилювалася не на жарт. Та попри це 19-річна українка перемогла з результатом 2.00 метри і була надзвичайно близькою до подолання планки на висоті 2.07 метрів.

Відразу після завершення змагань Ярослава Магучіх поділилася емоціями з читачами сайту ФЛАУ.

«Змагання пройшли досить рівно й гладко, – ділиться емоціями відразу після виступу Ярослава Магучіх. – Впродовж них я пропускала дві висоти – 1.92 і 1.96. Коли стрибнула 2.00 з першої спроби, не здивувалася, адже була готова стрибати і вище. На 2.07 це було помітно. У третій спробі я збила планку п’яточками і в той момент було так сумно… Але водночас я щаслива. Це мій перший чемпіонат Європи в приміщенні серед дорослих, і я рада завершити його з золотою медаллю і результатом два метри.

Якщо порівняти відчуття перед чемпіонатом світу-2019 і цим чемпіонатом Європи, то вони дуже відрізняються. В Торунь я їхала лідером світового сезону. Намагалася відкинути всі думки, які могли б заважати, але все одно дуже хвилювалася перед спробами. Добре, що все пройшло гладко. Зараз уже думаю, що не варто було так хвилюватися, але під час змагань інакше не вдавалося.

Дуже рада, що Іра Геращенко виграла срібну медаль і встановила особистий рекорд. Звісно, шкода, що Юлі Левченко не вдалося виграти нагороду. Хотілось би щоб ми всі троє були на п’єдесталі.

11 березня плануємо летіти в Португалію. Минулого року нам дуже сподобалося там готуватися, і тому цього року теж проведемо там збір».

Попередня статтяЗолото Ярослави Магучіх, срібло Ірини Геращенко та четверте місце Юлії Левченко в Торуні
Наступна статтяНаціональний рекорд України на завершення чемпіонату Європи в приміщенні