WA затвердила розклади чемпіонатів світу з кросу та напівмарафону

832
Фото Getty Images для WA

World Athletics та World Masters Athletics досягли історичної домовленості, згідно з якою чемпіонати світу з кросу серед професіоналів та ветеранів вперше відбудуться разом у австралійському місті Батерст наступного року.

Рада міжнародної легкоатлетичної асоціації не лише схвалила це рішення, а й затвердила розклади змагань як для Батерста, так і для чемпіонату світу з напівмарафону у китайському Янчжоу 2022.

Чемпіонат світу з кросу – Батерст 2022

WA, WMA та оргкомітет Батерста спільно працюватимуть над організацією першого чемпіонату світу з кросу серед ветеранів (коротка дистанція), який планується на вікенд 19-20 лютого 2022 року.

“Ми наполегливо працювали протягом останніх кількох років, щоб налагодити тісніші стосунки з різними секторами світового бігового співтовариства, включаючи рекреаційний, гірський біг, тріал та паркран, тому що саме це робить нашу легкоатлетичну спільноту міцнішою. Сьогодні я неймовірно радий оголосити про нашу нову ініціативу у співпраці з World Masters Athletics,” – сказав президент WA Себастіан Кое. “Ми з нетерпінням чекаємо на час, коли зможемо прийняти пристрасних бігунів різного віку та здібностей у Батерсті наступного року. Ці змагання покликані стати унікальним кросовим фестивалем.”

Президент World Masters Athletics Маргіт Юнгманн додала: “Ми раді запропонувати нову можливість ветеранам легкої атлетики зібратися разом, щоб не лише відсвяткувати свою любов до бігу та змагань, а також приєднатися до найкращих кросменів світу і випробувати свої сили на мальовничій трасі Mt Panorama у місті Батерст.”

Розклад чемпіонату світу з кросу, який був запланований на березень 2021 року, але перенесений на 19 лютого 2022 року через пандемію.

  • 14:35 – 6 км – юніорки
  • 15:15 – 8 км – юніори
  • 16:25 – змішана естафета – ветерани
  • 17:05 – 10 км – жінки
  • 18:05 – 10 км – чоловіки

До програми змагань серії Masters увійде змішана естафета 4х2км, орієнтовно запланована між основними подіями світової першості 19 лютого, а також серія забігів різних вікових груп у неділю, 20 лютого.

Чемпіонат світу з напівмарафону – Янчжоу 2022

Розклад змагань, запланованих на 27 березня 2022 в китайському місті Янчжоу:

  • 09:30 – старт жіночого напівмарафону
  • 10:00 – старт чоловічого напівмарафону, після якого стартуватимуть любителі.

Як і для попередніх чемпіонатів світу з напівмарафону, жодні нормативи для участі в змаганнях не встановлено. Кожна національна федерація може заявити максимум сім атлетів, проте лише п’ять з них матимуть можливість вийти на старт. Три найкращі результати від кожної країни будуть зараховуватися до командного заліку.

Вп’яте поспіль на чемпіонаті світу з напівмарафону відбуватиметься й масовий забіг любителів, який дає унікальний шанс аматорам пробігти слідами найсильніших легкоатлетів світу.