Всесвітні естафети: одна десятитисячна, мінус чотири команди у фіналі й коментарі українців

1029
Фото зі сторінки Еріка Костриці у соціальних мережах.

У Сілезії завершилися Всесвітні естафети. Україна цього року була представлена лише чоловічою командою 4х100 метрів, і наша четвірка була надзвичайно близькою до потрапляння у фінал.

Ерік Костриця, Еміль Ібрагімов, Станіслав Коваленко й Сергій Смелик показали такий самий час, як і четвірка з Данії – 39.06 с. Проте команди бігли в різних забігах. Долю того, хто з них буде восьмою, а хто дев’ятою, вирішував фотофініш, і він був на боці суперників. Від першої вісімки українців відділила лише одна десятитисячна секунди.

Після виступу українці не приховували свого розчарування і розпачу.

Ерік Костриця: «Передачі були досить непогані, як і на тренуваннях, але результатом, а саме тим, що не вибігли з 39 секунд, я незадоволений. Здавалося, що розміняємо їх. Не знаю, чому так: можливо, погода, а можливо, ми ще просто не готові на ті секунди, які можуть бути».

Еміль Ібрагімов: «Результатом невдоволений. Думали, нам буде під силу вибігти як мінімум з 39 секунд. Судячи з підготовки, ми мали показати кращий час. Але попереду ще є старти, є час пробігти швидше, але спочатку потрібно проаналізувати, чому цього разу було саме так.

Якщо говорити про те, хто який етап бігтиме, то ми продовжували придивлятися до цього на зборах у Туреччині, звертали увагу на антропометричні дані. Той, хто добре стартує, як Ерік, біг перший етап. Я спеціалізуюся на 200-метрівці, тому був на другому, довшому. Сергій і раніше біг четвертий етап, тому вирішили його не міняти».

Сергій Смелик: «На змагання ми приїхали без одного з основних лідерів – Олександра Соколова. Він ще не залікував травми після чемпіонату Європи в приміщенні. Результат на даний момент для команди в такому складі досить непоганий, але якби була ще одна людина з основи, то він міг бути вищим.

Третій етап біг молодий Станіслав Коваленко. Йому досить непогано вдавався прийом на цьому етапі, та й ми у зв’язці спрацювали добре. Можливо, не на відмінно, але на четвірку з плюсом точно. Ерік Костриця починав естафету. Він теж ще молодий, і це етап лише з однією передачею. А ми з Емілем Ібрагімовим бігли вже звичні для нас другий і четвертий.

Ситуація, яка трапилася напередодні (тест Сергія Смелика на COVID 19 виявився позитивним і його разом з Емілем Ібрагімовим, з яким вони жили в одній кімнаті, ізолювали. Проте повторний тест, на щастя, все ж дав негативний результат і команда змогла вийти на старт. – Прим.авт.), змусила трішки понервувати, але в емоційному плані ми хлопці стійкі, тому нас так просто не зламаєш».

Станіслав Коваленко: «У мене було найменше досвіду, тому рішення, щоб я біг третій етап, для мене було дивним. Проте я зробив усе на максимум. Зрештою, все зрослося, і я не шкодую, що все було саме так. Хоча якщо говорити про результат, то хотілося, щоб було трішки краще. Ця десятитисячна зіпсувала малину. Сказати, що прикро, це нічого не сказати».

Кирило Приходько: «Про те, що я потрапив до складу команди, дізнався в квітні, коли був на зборі в Туреччині. Для мене це було несподіванкою, це мій перший настільки серйозний старт, і відразу дорослий. Я був у запасі, проте був готовий увірватися в бій у будь-яку секунду, якби це знадобилося. Прикро, що не вдалося потрапити до фіналу, адже від нього хлопців відділило так мало…»

А от фінал у чоловічій естафеті 4х100 метрів завершився дуже непердбачувано. З восьми команд, які вийшли на старт, фінішували лише чотири.

Міхаель Поль через травму не зміг завершити перший етап і на цьому змагання для німців закінчилися. Голландці помилилися при передачі з третього на четвертий етап і також не змогли перетнути фінішну лінію. А далі настав час дискваліфікацій.

Реактивна швидкість південноафриканця Акані Сімбіне на заключному етапі дозволила йому випередити бразильця Паулу Андре Камійо де Олівейра й привести свою команду до перемоги – 38.71 с. Бразильці фінішували в одній сотій позаду, проте вже незабаром стало відомо про їхню дискваліфікацію. Літери DQ з’явилися також навпроти Гани, яка була третьою. Зрештою, друге й третє місця посіли Італія (39.21 с) і Японія (39.42 с) відповідно. Данія фінішувала четвертою (39.42 с).

З усіма результатами Всесвітніх естафет-2021 можна ознайомитися ТУТ.

За допомогу у підготовці флеш-інтерв’ю дякуємо керівнику делегації Яні Бочарській.

Попередня статтяВітаємо з Великоднем!
Наступна статтяСергій Романчук – про чемпіонат України з бігу на 10000 метрів і команду на Кубок Європи