Командний чемпіонат Європи зі спортивної ходьби: срібна двадцятка

1101

Другу медаль командного чемпіонату Європи зі спортивної ходьби, який триває у Подєбрадах, Україні принесли жінки на дистанції 20 км. У складі команди йшли Олена Собчук, Ганна Шевчук і Людмила Оляновська.

Італійка Антонелла Пальмізано попри двохвилинний пітлейн зуміла втримати першу позицію і впевнено перемогти з результатом 1:27:42 хв. За нею фінішували три іспанки – Марія Перес (1:28:03 год), Лаура Гарсія-Каро (1:28:07 год) і Ракел Гонсалес (1:28:37 год), – що дозволило їм перемогти в командному заліку.

Тривалий час у групі лідерів трималися й українки. І хоч в індивідуальному заліку піднятися на п’єдестал їм не вдалося, проте хоч і не медальні, але високі позиції дозволили виграти командне срібло. Всі три українки фінішували у вісімці найсильніших.

Першою з українок і шостою в загальному заліку стала учениця Володимира Яловика Олена Собчук (1:29:54 хв). Лише в двох секундах позаду фінішували Ганна Шевчук і Людмила Оляновська. За фотофінішем Шевчук стала сьомою, а Оляновська посіла восьме місце.

Нагадаємо, що на старт мала вийти також Надія Боровська. Проте через контакт з Тамарою Гаврилюк (спортсменки жили в Подєбрадах в одному номері), чий результат на COVID 19 виявився позитивним, її не допустили до змагань.

Попередня статтяУкраїнці виграли першу медаль командного чемпіонату Європи-2021 зі спортивної ходьби
Наступна статтяКомандний чемпіонат Європи зі спортивної ходьби: у кроці від трійки призерів