Ольга Саладуха й Андрій Проценко відкриють сезон етапом «Діамантової ліги» в Досі

613

Чемпіонка світу, бронзова призерка Олімпійських ігор, чотириразова чемпіонка Європи з потрійного стрибка Ольга Саладуха відкриє сезон-2021 виступом на другому етапі «Діамантової ліги» в Досі. Символічно, що саме в столиці Катару був її останній на сьогоднішній день виступ. У жовтні 2019 року вона стала п’ятою на чемпіонаті світу і при цьому була найкращою серед усіх європейських стрибунок потрійним, які тоді брали участь у турнірі. Після тієї дати учениця Анатолія Бойка ще жодного разу не виходила в змагальний сектор.

Серед суперниць Саладухи – дві олімпійські чемпіонки колумбійка Катеріне Ібаргуен і Ольга Рипакова з Казахстану, чинна чемпіонка світу і лідерка світового сезону венесуелка Юлімар Рохас, переможниця першого етапу «Діамантової ліги» Шанейка Рікеттс.

У секторі для стрибків у висоту Україну представлятиме Андрій Проецнко. Саме він виграв фінал «Діамантової ліги» в Цюриху у 2019 році. У лютому учень Геннадія Зуєва виконав олімпійський норматив, проте після цього не виступав. Тож для призера чемпіонату Європи й фіналіста Олімпійських ігор старт у Досі буде першим за останні майже три місяці.

Серед суперників Проценка – чинний чемпіон світу Мутаз Есса Баршим, лідер сезону Ілля Іванюк, який виступає під нейтральним прапором, і чинний чемпіон Європи в приміщенні білорус Максим Нєдосєков.

Трансляцію змагань наживо дивіться на телеканалі Setanta Sports 28 травня, о 19:00.