Андрій Проценко – у першій трійці етапу “Діамантової ліги” в Досі

494

Українці Андрій Проценко й Ольга Саладуха відкрили літній олімпійський сезон виступом на етапі “Діамантової ліги” в Досі.

Проценко з першої спроби подолав 2.27 м і став третім зі стрибків у висоту. Переміг Ілля Іванюк (2.33 м), а Мутаз Есса Баршим з Катару був другим (2.30).

Ольга Саладуха на першому турнірі за останні півтора роки стала шостою з потрійного стрибка з результатом 14.04 м. Перемогла венесуелка Юлімар Рохас. Вона виграла фінал трьох, а у найкращій спробі під час змагань встановила рекорд етапу (15.15 м).

«Я задоволена результатом, який показала. Ми на правильному шляху, й це добре для мене. Щаслива залишити в Досі слід. Насолоджуюся цією дорогою, і коли буде поворот у Токіо, я буду готова й спробую виграти там золоту медаль», – зазначила Рохас у коментарі організаторам.

Ямайчанка Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс виграла дистанцію 100 метрів (10.84 с). «Це мій другий старт на 100 метрів нинішнього сезону. Рада, що мені вдалося показати хороший біг на всіх ділянках дистанції і перемогти. Це набагато краще, ніж четверте місце, яке було на попередньому етапі в Ґейтсхеді.

Я задоволена сезоном, прогресую. Найімовірніше, влітку будуть мої останні Олімпійські ігри в кар’єрі. Сподіваюся, там буде вдалий виступ. На трьох Іграх, в яких брала участь, я стояла на п’єдесталі і сподіваюся, що мені під силу зробити це знову», – сказала в коментарі організаторам Фрейзер-Прайс.

Зазначимо, що в Доху не приїхала лідерка світового сезону американка Ша’Керрі Річардсон. Після першого етапу в Гейтсхеді у спортсменки були спазми й вона вирішила повернутися додому, відпочити й тим самим попередити потенційні травми.

На етапі в Досі відразу кілька атлетів встановили найкращі результати сезону в світі. Американець Майкл Норман очолив топлист з бігу на 400 метрів (44.27 с), кенійці Вайкліф Кінйямал – на 800 метрів (1:43.91 хв), Тімоті Черуйот – на 1500 метрів (3:30.48 хв), Беатріс Чебет – на 3000 метрів (8:27.49 хв), а Нора Джеруто – на 3000 метрів з перешкодами (9:00.67 хв).

Американки Кейті Нагеотте й Сенді Морріс показали найкращий результат сезону в світі зі стрибків з жердиною (4.84 м), проте за спробами змагання виграла Нагеотте.

Бенджамін Рей зі США виграв дистанцію 400 метрів з бар’єрами з рекордом етапу (47.38 с), а Алісон дос Сантос з Бразилії фінішував другим і встановив рекорд Південної Америки (47.57 с).

Попередня статтяОльга Саладуха й Андрій Проценко відкриють сезон етапом «Діамантової ліги» в Досі
Наступна статтяІІІ етап Кубку України з метань: повернення Ірини Климець і впевнена перемога Гліба Піскунова