ІІІ етап Кубку України з метань: повернення Ірини Климець і впевнена перемога Гліба Піскунова

605

29-30 травня в Умані відбувся ІІІ етап Кубку України з метань; Всеукраїнські змагання з метань на призи Олександра Крикуна. Однією з основних подій турніру стало повернення в сектор фіналістки чемпіонату світу з метання молота Ірини Климець.

Климець кілька місяців не виступала. Атлетка була травмована. Взимку її прооперували – вставили суглобну сумку, й зараз вона починає повертатися до змагань. В Умані Ірина метнула молот на 70.85 м і посіла друге місце. Кращий виступ був лише в Ганни Скидан, яка представляє Азербайджан (73.34 м).

Гліб Піскунов, як і Климець, уже має олімпійський норматив і веде планомірну підготовку до Токіо. Вже у першій спробі він відправив молот на 74.07 м і з цим результатом упевнено переміг. Змагання серед молоді виграв Данило Федоров (66.19 м).

Микита Нестеренко підтвердив статус лідера української команди з метання диска і переміг з найкращим результатом сезону (61.41 м). Зазначимо, що за 60-метрову позначку Нестеренко востаннє метав ще у 2019 році.

12-річна Поліна Дзерожинська продовжує бити особисті рекорди. Своє попереднє досягнення з метання 3-кілограмового молота вона поліпшила майже на два метри і виграла змагання серед дівчат U16 з результатом 62.12 м. Зазначимо, що основна суперниця Дзерожинської Лада Піскунова цього разу участі у змаганнях не брала.

Всі результати ІІІ етапу Кубка України з метань