Анна Рижикова б’є національний рекорд на «Діамантовій лізі» в Стокгольмі!

1230
Фото з Instagram Анни Рижикової

На етапі «Діамантової ліги» в Стокгольмі Анна Рижикова встановила рекорд України з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Атлетка подолала дистанцію за 52.96 с.

Попередній національний рекорд належав Тетяні Терещук-Антиповій. 22 серпня 2004 року на Олімпійських іграх в Афінах вона пробігла дистанцію за 53.37 с.

До етапу в Стокгольмі особистий рекорд Рижикової дорівнював 54.15 с і був встановлений нею трьома днями раніше в Осло. У Швеції учениця Володимира Кравченка фінішувала третьою, а п’ятою була ще одна українка Вікторія Ткачук, яка скинула з попереднього РВ понад дві десяті секунди (54.39 с).

Виграла змагання з рекордом «Діамантової ліги» голландка Фемке Боль (52.37 с), американка Шамь’єр Літтл друга з найкращим результатом у кар’єрі (52.39 с).

«Щойно повернулася зі стадіону й ще не вірю в те, що мені вдалося побити національний рекорд, – ділиться враженнями Анна Рижикова. – Точно не очікувала такого. Але був дуже крутий забіг, сильна конкуренція і це сприяло такому результату. Знала, що можу поліпшити особистий рекорд, але щоб аж настільки!..

Дякую всім, хто за мене вболівав і підтримував. Зараз уже їду додому, де буду тренуватися й готуватися до Олімпійських ігор. Хочеться трішки спокою після таких емоційних змагань, будемо аналізувати їх з тренером і дивитися, що ще можна виправити, щоб поліпшити й цей результат».