Токіо-2020: Марина Бех-Романчук виходить у фіналі, Валері Адамс поповнює свою олімпійську скарбничку

2091

У той час, коли Марина Бех-Романчук змагалася в олімпійській кваліфікації зі стрибків у довжину, її чоловік плавець Михайло Романчук боровся у фіналі дистанції 1500 метрів. Саме в той момент, коли Марина готувалася виконувати заключну спробу, Михайло почав вириватися в лідери.

Вже в першій спробі Марина Бех-Романчук ідеально потрапила на планку й показала результат 6.71 м, лише в чотирьох сантиметрах від кваліфікаційного нормативу. У двох наступних вихованка Вадима Крушинського зробила заступи, проте попри це зуміла вийти до фіналу за результатом. А Михайло до бронзи на 800-метрівці, додав срібну медаль на 1500 метрів.

***

Наталія Стребкова потрапила на Олімпійські ігри за рейтингом. Сподівалися, що в Токіо їй вдасться поліпшити або наблизитися до особистих рекордів, адже атлетка неодноразово приємно дивувала вболівальників упродовж останніх сезонів. Зокрема, коли вийшла до фіналу цьогорічного чемпіонату Європи в приміщенні з бігу на 3000 метрів.

Стребкова боролася і в Токіо, проте пробитися до фіналу з бігу на 3000 метрів з перешкодами їй, на жаль, не вдалося. З результатом 9:49.15 хв вона 11-та в своєму забігу.

***

Після фіналу чемпіонату світу-2019 українська метальниця молота Ірина Климець небезпідставно розраховувала на Олімпійських іграх у Токіо показати високий результат, але сезон для неї почався зовсім не так, як вона на те очікувала. Замість тренувань і змагань Климець, травмувавшись, змушена була перенести операцію і присвятити час відновленню. Попри всі труднощі Ірина повернулася в сектор і цього сезону кілька разів змогла показати результат за 70 метрів.

На Олімпійських іграх Климець почала кваліфікацію з результату 66.63 м. Після цього зробила заступ, а в третій, заключній спробі зуміла втриматися в секторі й додати, проте 68.29 м не вистачило для виходу у фінал. Климець не приховувала розчарування, але сезон триває, а до Олімпійських ігор у Парижі в Ірини залишається ще три роки, за які вона може й остаточно відновитися, й стати ще сильнішою.

Не вдалося пройти далі й Ірині Новожиловій. Під час кваліфікації вона в кожній спробі додавала й завершила її з результатом 59.85 м, чого забракло для продовження боротьби у фіналі.

***

У ранковій програмі жінки розіграли медалі зі штовхання ядра. Легендарна новозеландка Валері Адамс до двох золотих і однієї срібної олімпійської медалей додала ще й бронзу Токіо-2020 (19.62 м). Американка Рейвен Саундерс друга (19.79 м). А олімпійською чемпіонкою з особистим рекордом (20.58 с) стала китаянка Ліджао Гонг.

Попередня статтяКоментарі українок після першого кола з бігу на 400 метрів з бар’єрами
Наступна статтяІрина Климець: «Жодного дня не опускала рук і щодня тренувалася через нестерпний біль»