Коментарі українок після першого кола з бігу на 400 метрів з бар’єрами

1379

Анна Рижикова (54.56 с) і Вікторія Ткачук (54.80 с) упевнено виграли свої забіги на 400 метрів з бар’єрами у першому колі Олімпійських ігор у Токіо і продовжать боротьбу у півфіналі. Марії Миколенко пробитися до наступної стадії змагань, на жаль, не вдалося (57.86 с). Нагадаємо, для Марії у Токіо був олімпійський дебют.

Після змагань кореспондент телеканалу UA Перший поспілкувався з українками.

Анна Рижикова:

«Завдання було вийти у півфінал з першого місця, щоб отримати кращу доріжку. Половину дистанції бігла швидше, а коли сходилися в одну лінію, контролювала суперниць, щоб за необхідності набігти на фініші.

Цього року дуже висока конкуренція. Думаю, ця Олімпіада буде рекордною за результатами, все сприяє цьому: тут і доріжка швидка, й спортсменки в хорошій формі».

Вікторія Ткачук:

«Спочатку важко було перелаштуватися на інший часовий пояс. Перший тиждень не дуже добре відчувала своє тіло, адже коли тут ранок, в Україні третя ночі. Але, думаю, я вже адаптувалася.

Думаю, сьогодні виконала всі завдання тренера й готова показувати хороші секунди. Олімпіада – дуже непередбачуваний старт, тож сподіватимуся, що удача буде на моєму боці. Вийти у фінал – це, звісно, успіх, але він теж непередбачуваний. Можна навіть потрапити на першу доріжку – й виграти медаль, як Тетяна Терещук-Антипова в 2004 році».

Марія Миколенко:

«Як і для кожної спортсменки, Олімпійські ігри – вершина спортивної кар’єри. Я теж про це мріяла. Рік був насиченим і складним. До останнього не знала, потраплю до команди чи ні. Хотілося виконати норматив, але по сезону не склалося, тому мала надію відібратися за рейтингом. Так і сталося.

Під час підготовчого етапу були деякі складнощі, але до Олімпійських ігор я підходила на піку. Хотіла показати особистий рекорд, проте не склалося. Не скажу, що нервувала. Але отримала попередження: не почувши вистріл, рано вибігла з колодок. Це наклало відбиток, боялася вдруге помилитися й бути дискваліфікованою. Дуже не хотілося б приїхати й достроково завершити змагання через таку помилку. Певно, це й зашкодило показати результат.

У Париж-2024 вже хочеться їхати впевненішою і досвідченішою, боротися там за півфінал і фінал. Хоча в Токіо я теж приїхала не тільки за досвідом. Хотіла проявити себе й гідно представити країну. Я старалася, намагалася показати максимум. Напевне, на сьогодні це він і є…».

Нагадуємо, що трансляцію змагань ви можете дивитися на телеканалі на UA:Перший та на сайті Суспільне|Спорт.

Попередня статтяТокіо-2020: історична довідка та прев’ю третього дня змагань
Наступна статтяТокіо-2020: Марина Бех-Романчук виходить у фіналі, Валері Адамс поповнює свою олімпійську скарбничку