Михайло Кохан – у кроці від п’єдесталу на Олімпійських іграх-2020

2196

20-річний українець Михайло Кохан переписав історію і став четвертим з метання молота на Олімпійських іграх-2020.

Вже в першій спробі, метнувши молот на 77.91 м, усім своїм виглядом син і учень Сергія Кохана дав зрозуміти, що неабияк налаштований на боротьбу. Вже в другій спробі 20-річний атлет вдруге в своїй кар’єрі відправив молот за 80 метрів – 80.39 м. З цим результатом Кохан йшов другим до п’ятої спроби, доки його не посунув на третє місце чотириразовий чемпіон світу поляк Павел Файдек (81.53 м).

Лідером на той момент залишався його співвітчизник Войцех Новіцкі (82.52 м). А менше ніж за п’ять хвилин на друге місце з рекордом Норвегії на друге місце вийшов уже Ейвінд Хенріксен (81.58 м). У п’ятій спробі Кохану не вдалося повернутися до першої трійки й усе мав вирішити заключний вихід атлетів у сектор.

На жаль, змін у першій четвірці не відбулося. Михайло – у кроці від олімпійського п’єдесталу. Та навіть так він вкотре переписав історію легкої атлетики, ставши не лише наймолодшим атлетом, який метнув на Іграх молот за 80 метрів, а й наймолодшим молотобойцем, який посів четверте місце.

«Як бачите, 80 метрів виявилося мало для медалі. Але мені лише 20 років. Думаю, у цьому віці четверте місце на Олімпійських іграх – хороший виступ. Зробив те, що хотів: я метав на 80 метрів – і в Токіо теж показав цей результат, а не на 10-15 метрів менше. Думаю, це гідно», – сказав Михайло Кохан у коментарі журналісту UA Перший.