Конвенція Європейської легкої атлетики й відзнаки для українців

1276

Минулий вік-енд видався надзвичайно насиченим для всієї Європейської легкої атлетики. Представники національних федерацій континенту зібралися в Лозанні, щоб узяти участь у спеціальному Конгресі ЕА, Конвенції ЕА та урочистій церемонії Golden Tracks. Федерацію легкої атлетики України на цих заходах представляли президент ФЛАУ Равіль Сафіуллін, генеральна секретарка Іоланта Хропач і менеджерка з міжнародних відносин і антидопінгу Наталія Бурьохіна.

Традиційно для таких подій розклад у ці дні був розписаний майже до хвилини. Новообраний президент ЕА Добромір Карамарінов, президент Всесвітньої легкої атлетики Себастьян Кое та відомі на весь світ атлети британська бігунка на середні дистанції Лора Мюір і німецький метальник списа Йоганнес Феттер взяли участь у сесії «питання-відповіді».

Багато питань стосувалися Олімпійських ігор і сезону загалом, проте говорили й про календар наступного року та мульти-чемпіонат Європи в Мюнхені. Зокрема, Карамарінов висловив надію на те, що легка атлетика у 2022 році зміцнить позиції і всі без винятку заплановані чемпіонати пройдуть на високому рівні.

Також було оголошено про те, що 5 лютого 2022 року у Глазго відбудуться змагання за програмою Динамічна легка атлетика – чемпіонат Динамічної легкої атлетики в приміщенні. Шість команд змагатимуться в десяти видах програми, й це буде перша версія цього формату змагань у приміщенні. Нагадаємо, у 2019 році його застосували на Європейських іграх, а переможницею тоді стала команда України.

У перервах між форумами представники ФЛАУ провели індивідуальні зустрічі з президентами національних європейських федерацій, під час яких, зокрема, обговорили проведення міжнародних матчевих зустрічей у 2022 році. Детальніше про них буде повідомлено на сайті ФЛАУ після офіційного підписання угод.

А найсвятковішою частиною програми стала урочиста церемонія нагородження. В Лозанні нагородили найкращих атлетів року, але відзнаки отримали не лише вони. Європейська легка атлетика відзначила також українців Вадима Крушинського, тренера чемпіонки Європи-2021 у приміщенні Марини Бех-Романчук (Тренерська нагорода ЕА), Олену Говорову (у номінації «Жіноче лідерство»), Віталія Матешка (нагорода ЕА для членів національних федерацій). Всі нагороди будуть вручені їхнім власникам під час урочистих заходів в Україні.

Попередня стаття12th WIZZ AIR KYIV CITY MARATHON 2021: акредитація на пресконференцію і тренування з ветеранами АТО
Наступна статтяДе і як слідкувати за ювілейним Кубком зі спортивної ходьби «Вечірній Івано-Франківськ» і чемпіонатом України