Зі світу по нитці: Скіпперс змінює тренера, Бенгтссон і Бальнувайт завершують кар’єру

685
Фото (c)World Athletics (Facebook)

Дворазова чемпіонка світу з бігу на 200 метрів Дафне Скіпперс припинила співпрацю з Бартом Беннема й відтепер не тренуватиметься в Папендалі. Вона приєдналася до групи колишнього наставника естафетних команд Вігерта Тунніссена.

«Зрозуміла, що в Папендалі я більше не була, як удома. Я вирішила піти своїм шляхом», – зазначила Скіпперс.

200 метрів на чемпіонатах світу голландка вигравала у 2015 та 2017 роках. На цій же дистанції на Олімпійських іграх у Ріо-2016 Скіпперс завоювала срібло, а в Токіо-2021 припинила боротьбу на стадії півфіналу.

***

Бронзова медалістка чемпіонату Європи-2016 зі стрибків з жердиною Ангеліка Бенгтссон у віці 28 років оголосила про завершення кар’єри.

«Я вирішила завершити кар’єру, – написала шведка у своїх соцмережах. – А знаєте, чому? Я так чітко відчула це в животі… Я займалася спортом з шести років і пішла на стільки жертв, щоб стати краще».

За кар’єру Бенгтссон також виграла дві бронзи чемпіонатів Європи в приміщенні (у 2015 і 2017 роках), вигравала юнацький чемпіонат світу, двічі підіймалася на найвищу сходинку п’єдесталу на юніорських чемпіонатах світу. Була чемпіонкою Європи U20 і U23.

***

Про завершення кар’єри також оголосив 33-річний німець Ерік Бальнувайт, який спеціалізувався з бігу на 110 метрів з бар’єрами.

У 2014 році Бальнувайт посів шосте місце на чемпіонаті світу в приміщенні. Тоді ж, у Сопоті, він встановив особистий рекорд з бігу на 60 метрів з бар’єрами – 7.54 с. Ще двічі біг у фіналах чемпіонатів Європи в приміщенні, де був четвертим і п’ятим.

За матеріалами EME News і світових ЗМІ