Багатоборки Катаріна Джонсон-Томпсон і Жеральдін Рукштуль змінили тренерів

576
Фото (c)athletix.ch

Чинна чемпіонка світу з семиборства Катаріна Джонсон-Томпсон, яка припинила співпрацю з Бертраном Валсіном, почала тренуватися в Петроса Кіпріану.

Валсін не міг продовжити працювати з британкою в Монпельє через обов’язки перед французькою федерацією.

Кіпріану кіпріот, який мешкає в США і тренує срібного призера чемпіонату світу-2019 естонця Майкела Уйбо та американку Кенделл Вільямс, яка була п’ятою на Олімпійських іграх у Токіо й чемпіонаті світу-2019.

Джонсон-Томпсон наступні кілька місяців працюватиме з новим наставником у Флориді, проте її подальші плани поки що невідомі.

Нагадаємо, що наприкінці 2020 року Джонсон Томпсон травмувала ахілл. Влітку-2021 вона взяла участь в Олімпійських іграх, але так і не змогла завершити змагання з семиборства.

***

Змінила тренера й одна з основних суперниць українки Аліни Шух на юнацькій і юніорській аренах швейцарка Жеральдін Рукштуль. Чемпіонка Європи-2019 серед молоді приєдналася до групи Мануеля Евангеліста в Цюриху, про що повідомила у своєму Instagram. До цього з нею працювали кілька різних наставників.

У 2019 році Рукштуль посіла також дев’яте місце на чемпіонаті світу в Досі, а у сезонах 2020 і 2021 не виступала. Через травму ноги цьогоріч вона жодного разу так і не змогла виконати семиборство, а разом з ним і олімпійський норматив у Тоіко. «Я розчарована й роздратована, – говорила вона в інтерв’ю у перші тижні, коли стало остаточно зрозуміло, що їй не вдасться виступити в Токіо. – Дізнавшись про це, я провела багато бесід і змогла частково це прийняти, але для того, щоб зробити це повністю, потрібно більше часу».

Вона також розповідала про те, що задля того, щоб позбавитися гніву й агресії, у перші тижні навіть займалася кікбоксингом. Це допомогло їй вгамувати емоції і «розвантажити голову». До того ж неабияку роль зіграла підтримка команди й оточення.

Аліна Шух влітку була прооперована й наразі продовжує відновлення. За попередніми прогнозами, у неї є шанси повернутися до змагань уже цієї зими.

За матеріалами EME News і світових ЗМІ

Попередня статтяЮнацький чемпіонат Європи-2026 відбудеться в Рієті
Наступна статтяЗі світу по нитці: впевненість Болта й повернення Коулмена