Зі світу по нитці: впевненість Болта й повернення Коулмена

670
Фото (c)Getty Images for World Athletics

Напередодні ми публікували новини про багатоборок Катаріну Джонсон-Томпсон і Жеральдін Рукштуль. Сьогодні ж у рубриці «Зі світу по нитці» поговоримо й про інші види. Зокрема, спринт.

Світовим рекордам ямайського спринтера Усейна Болта найближчим часом нічого не загрожує. Таку думку висловив сам спортсмен.

«Не думаю, що в цій генерації я бачив спортсменів, яким, за моїми відчуттями, було б під силу побити мої рекорди з бігу на 100 й 200 метрів. Тож у мене, певно, є ще кілька років до того, як це станеться», – зазначив Болт.

Нагадаємо, що обидва світові рекорди Болт встановив на чемпіонаті світу-2009 у Берліні – 9.58 с з бігу на 100 метрів і 19.19 с з бігу на 200 метрів.

Усейн Болт закінчив кар’єру після сезону-2017. На чемпіонаті світу в Лондоні він виграв бронзу з бігу на 100 метрів, а в складі чоловічої естафетної команди 4х100 метрів не зміг фінішувати на своєму етапі через травму. За роки в спорті він вісім разів вигравав золото Олімпійських ігор й 11 разів завойовував титул чемпіона світу.

Попри те, що ямаєць не виступає уже впродовж чотирьох років, він і досі залишається одним з найпопулярніших спортсменів світу.

***

13 листопада закінчився термін дискваліфікації ще одного рекордсмена світу, але вже з бігу на 60 метрів у приміщенні американця Крістіана Коулмена. Тож чинний чемпіон світу з бігу на 100 метрів може повернутися до змагань.

«Я отримав нагоду залишити свій слід у спорті. Наразі це і є моєю метою. Тренуюся, готуюся і дивлюся лише вперед», – зазначив Коулмен.

Американець у сезоні-2022 прагне виступити як на чемпіонаті світу в приміщенні в Белграді, так і на літньому чемпіонаті світу, який відбудеться у нього на батьківщині – в США, а саме в Орегоні.

За матеріалами EME News і світових ЗМІ

Попередня статтяБагатоборки Катаріна Джонсон-Томпсон і Жеральдін Рукштуль змінили тренерів
Наступна статтяЗі світу по нитці: амбіційні плани Рохас і Міхамбо та нова роль Баніотіса