Зі світу по нитці: амбіційні плани Рохас і Міхамбо та нова роль Баніотіса

643
Фото (с)Getty Images for IAAF

Продовжуємо рубрику «Зі світу по нитці» новинами про стрибки.

Олімпійська чемпіонка і рекордсменка світу з потрійного стрибка Юлімар Рохас у 2022 році готується захистити титули чемпіонки світу як у приміщенні, так і просто неба.

«Щоб зробити це, мені потрібно бути в оптимальній формі. І я вже це візуалізувала», – сказала венесуелка.

Зазначимо, що рекордний стрибок Юлімар Рохас на 15.67 м продовжують аналізувати спеціалісти. Зокрема, деякі них схиляються до думки, що атлетка за рахунок роботи над технікою, а саме у фазі кроку, може додати до свого результату ще понад 20 см.

***

Чинна чемпіонка світу і Європи зі стрибків у довжину німкеня Малайка Міхамбо влітку має намір захистити обидва титули.

«Захищаючи титули, ти хочеш показати себе якомога краще. І, звісно, за таких умов мотивація зростає у кілька разів», – сказала Міхамбо.

У зимовому сезону німкеня не планує змагатися зі стрибків у довжину, натомість хоче сконцентруватися на бігу на 60 метрів.

Нагадаємо, в сезоні-2021 Міхамбо не змогла завоювати титул чемпіонки Європи в приміщенні, поступившись українці Марині Бех-Романчук, але на Олімпійських іграх виграла золото, в заключній спробі стрибнувши на 7.00 метрів і ставши єдиною фіналісткою у Токіо, якій підкорилася ця позначка.

***

Срібний призер чемпіонату Європи-2019 у приміщенні і найкращий стрибун у висоту в Греції в останні роки Констадіонос Баніотіс після завершення кар’єри залишиться в легкій атлетиці у новій ролі. Він працюватиме в клубі Komotini Olympics, а в його обов’язки ввійде пошук і робота з талантами у стрибкових видах.

За матеріалами EME News і світових ЗМІ

Попередня статтяЗі світу по нитці: впевненість Болта й повернення Коулмена
Наступна статтяТимчасова комісія по заслуховуванню кандидатів на головні тренерські посади відзвітувала Раді ФЛАУ