Зі світу по нитці: новини зі стану стрибунів з жердиною

723

Рекордсмен світу зі стрибків з жердиною Арманд Дуплантіс – серед топ-учасників турніру серії Всесвітнього легкоатлетичного туру в приміщенні ISTAF Indoor (Берлін, 4 лютого).

«У мене неймовірні спогади про Олімпійський стадіон у Берліні як з чемпіонату Європи, так і зі змагань ISTAF. І тепер з нетерпінням чекаю на дебют на ISTAF Indoor у столиці Німеччині. Я чув багато позитивних відгуків про цей турнір. Сподіваюся, що й трибуни будуть заповнені настільки, наскільки це буде можливо», – зазначив Дуплантіс.

Олімпійський чемпіон також підтвердив, що після Берліна виступить на турнірах в Уппсалі (9 лютого) й Бірмінгемі (19 лютого).

***

Олімпійський чемпіон-2012, триразовий чемпіон світу й екс-рекордсмен світу в приміщенні зі стрибків з жердиною Рено Лавіллені в зимовому сезоні-2022 виступить на домашньому турнірі «Зірки жердини» в Клермон-Ферра (19 лютого). Про це француз заявив на своїй сторінці в соціальних мережах.

Нагадаємо, що на Олімпійських іграх у Токіо Лавіллені посів восьме місце. Боротися за вищі місця йому завадила травма.

***

Рекордсмен Азії зі стрибків з жердиною Ернест Обієна, якого тренує український фахівець Віталій Петров, заявив про те, що не має жодного наміру змінювати громадянство й ніколи не відмовиться від свого через гроші.

Такою була відповідь Обієни численним країнам, які прагнуть його бачити у своїй команді й пропонують за це чималі гроші й громадянство.

Таке пояснення атлет вирішив розмістити у соціальних мережах, оскільки наразі подав до суду на свою національну федерацію. Але навіть це жодним чином не впливає на його рішення про громадянство.

Нагадаємо, що на Олімпійських іграх у Токіо Обієна вийшов до фіналу, де посів 11-те місце. В зимовому сезоні він встановив рекорд Філіппін у приміщенні (5.86 м), а 11 вересня йому підкорився і рекорд Азії просто неба – 5.93 м.

***

Бронзова медалістка чемпіонату Європи-2014 зі стрибків з жердиною росіянка Ангеліна Жук-Краснова вирішила виступати за збірну Молдови. Востаннє атлетка змагалася на офіційних міжнародних змаганнях такого рівня у 2015-му, коли посіла четверте місце на чемпіонаті Європи в приміщенні. Зазначимо також, що її особистий рекорд – 4.70 м – тримається з 2013 року.

За матеріалами EME News та іноземних медіа