Легкоатлетичний вік-енд: Магучіх відкриває сезон, Лобан встановлює особистий рекорд

1364

Ярослава Магучіх почала сезон-2022 міжнародними змаганнями зі стрибків у висоту в Густопече. З першої спроби подолавши 1.92 м, учениця Тетяни Степанової посіла третє місце.

Такий же результат, як і Магучіх, показала Ірина Геращенко, проте витратила для подолання 1.92 м дві спроби й стала четвертою. Катерина Табашник і Юлія Чумаченко настрибали 1.85, але за спробами Табашник була шостою, а Чумаченко – дев’ятою.

Британка Емілі Борсвік і Марія Вуковіч з Чорногорії очолили світовий топ-лист сезону з результатом 1.95 м. Для Чорногорії це був ще й національний рекорд країни. Місця між атлетками також визначила кількість спроб – Борсвік перша.

У змаганнях серед чоловіків Андрій Проценко з найкращим результатом сезону посів четверте місце, за спробами поступившись кубинцю Луїсу Зайясу (2.30 м). У Сан Хьок встановив національний рекорд Південної Кореї, очолив світовий топ-лист сезону й переміг (2.36 м). Американець ДжуВон Гаррісон другий (2.32 м).

***

Юлія Лобан на міжнародних змаганнях з багатоборства в Таллінні за сумою п’яти видів набрала 4482 очка, які стали її особистим рекордом і забезпечили третє місце. Вище лише полька Адріанна Зулек з найкращим результатом сезону в світі (4598) і британка Голлі Міллз, у якої на одне очко менше.

По видах Лобан показала такі результати: 60 м з/б – 8.42 с (РВ), висота – 1.78 м (РВ), ядро – 14.75 м, довжина – 6.06 м, 800 м – 2:23.07 хв (особистий рекорд).