Вікторія Ткачук – з найвищим досягненням України з бігу на 300 метрів з бар’єрами на турнірі Golden Spike

1339

Блискавичний біг по дистанції 300 метрів з бар’єрами продемонстрували українки Вікторія Ткачук і Анна Рижикова на змаганнях Golden Spike, які входять до золотої серії Світового легкоатлетичного туру.

Вікторія Ткачук промчала в Остраві за 38.24 с, які стали найвищим досягненням України. Анна Рижикова фінішувала слідом – третьою – і також з дуже високим результатом (38.36 с).

Після забігу Анна розповіла, що вперше бігла таку дистанцію. Вона спробувала її лише кілька разів напередодні змагань. При цьому Рижиковій усе дуже сподобалося. Вона навіть зазначила, що в чомусь це краще, ніж 400 метрів з бар’єрами. По-перше, це новий досвід, а по-друге, у неї були сили на фініші, що дозволило чудово набігти. І додала, що хотіла б ще взяти участь у таких змаганнях.

Переможницею ж з найвищим результатом у світовій історії стала Фемке Бол з Нідерландів (36.86 с).

***

Станіслав Коваленко повторив результат, показаний кількома днями раніше, а з ним і особистий рекорд з бігу на 100 метрів – 10.33 с. Українець виступав у фіналі В й фінішував там четвертим. Ще четверо наших спринтерів бігли у виставкових забігах. Андрій Васильєв подолав дистанцію за 10.66 с, Ерік Костриця – за 10.72 с, Олександр Сосновенко – за 10.73 с, а Василь Макух – за 10.75 с.

Переможцем з бігу на 100 метрів став Ріс Прескод з Великої Британії. Він став єдиним атлетом цього вечора, який вибіг з 10 секунд – 9.93 с.

Станіслав Коваленко, Олександр Сосновенко, Василь Макух і Ерік Костриця також бігли в складі чоловічої естафетної команди й фінішували п’ятими (39.91 с).

***

Олег Дорощук посів шосте місце зі стрибків у висоту (2.20 м), а Яна Гладійчук стала сьомою зі стрибків з жердиною (4.30 м).

***

Крім Бол автором найкращого результату сезону в світі став ефіоп Ламеча Гірма з бігу на 3000 метрів з перешкодами (7:58.68 хв).

Всі результати змагань в Остраві