Під звуками сирен до рекорду України, або виступи українок на «Діамантовій лізі» в Стокгольмі

1521

Минулого року на етапі «Діамантової ліги» в Стокгольмі рекорд України з бігу на 400 метрів з бар’єрами встановила Анна Рижикова. Цьогоріч  швецький етап знову став щасливим для України – національний рекорд на дистанції 3000 метрів з перешкодами побила Наталія Стребкова.

Незадовго до змагань чоловік Наталі Іван Стребков виклав пост про те, як атлетка через розв’язання росією повномасштабної війни проти України змушена тренуватися під звуками сирен, ризикуючи власним життям.

У Стокгольмі Стребкова трималася поряд з лідерами й на заключному колі вела боротьбу за третє місце з рекордсменкою Швейцарії Кьярою Шеррер. І хоч ввійти до першої трійки Наталі не вдалося (Шеррер все ж випередила її на заключних метрах дистанції), та вона змогла зробити навіть більше – побити 14-річний рекорд України. Подолавши 3000 метрів з перешкодами за 9:24.54 хв, Стребкова поліпшила попереднє досягнення Валентини Жудіної (9:27.26 хв), показане 7 червня 2008 року в Ялті, більше ніж на дві секунди

Марина Бех-Романчук у п’ятій спробі приземлилася на позначці 6.76 м і вийшла на першу сходинку зі стрибків у довжину, проте британка Лоррен Уген все ж зуміла вирвати перемогу – 6.81 м. Бех-Романчук друга.

У секторі для стрибків у висоту Юлія Левченко й Ірина Геращенко подолали 1.93 м й розділили друге й третє місця відповідно. За спробами вище була Левченко. Ярослава Магучіх цю висоту пропускала, а 1.96 цього вечора їй не підкорилися. Зі стрибком на 1.89 м вона п’ята. Катерина Табашник посіла сьоме місце (1.85 м). Перемогла австралійка Елеанор Паттерсон (1.96 м).

Анна Рижикова з найкращим результатом сезону (54.33 с) фінішувала третьою з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Найкращий нинішнього сезону час показала й Вікторія Ткачук (54.72 с). Вона п’ята. Перемогла з рекордом «Діамантової ліги» Фемке Бол з Нідерландів (52.27 с).

Всі результати етапу «Діамантової ліги»-2022 в Стокгольмі