Анна Рижикова: «Задоволена тим, що у фіналі, але не результатом»

690
Фото (c)Getty Images for World Athletics

Чемпіонат світу з легкої атлетики в Юджині став п’ятим у кар’єрі Анни Рижикової. До цього вона двічі виходила до фіналів з бігу на 400 метрів з бар’єрами й зараз зробила це втретє.

«Якби на початку березня хтось сказав мені про те, що я бігтиму у фіналі, я б покрутила пальцем біля скроні», – говорила вона. Та попри всі труднощі, які були на її шляху, Анна зуміла ввійти до вісімки найсильніших.

З часом 54.93 с Рижикова стала восьмою у фіналі. «Я щаслива, що я тут, на чемпіонаті світу, у фіналі, але я не задоволена результатом», – зазначила вона після фінішу.

Ще одна українка, Вікторія Ткачук, була дуже близькою до подолання півфінального бар’єру, проте навіть показаний нею найкращий результат сезону все ж не дозволив пройти далі – надто сильним виявився її забіг. Але у Вікторії попереду чемпіонат Європи й там вона налаштована взяти реванш за Юджин.

Фінал же завершився блискавичним світовим рекордом американки Сідні МакЛафлін – 50.68 с. «Вона стала першою жінкою, яка вибігла з 52 секунд. Чому б їй було не стати першою, хто пробіжить швидше, ніж 51?» – сказала Анна Рижикова журналістам, коли ті запитали, чи могла вона очікувати результату з 51 секунди. І додала: «Немає нічого неможливого. Якщо пазл складеться, все буде можливим».

Попередня статтяНадія Боровська: «Коли перед очами все пливе настільки, що ти наштовхуєшся на фішки, вибору особливо не залишається»
Наступна статтяМарина Бех-Романчук у фіналі чемпіонаті світу, жіноча естафетна команда 4х400 метрів – у кроці від вісімки