Марина Бех-Романчук у фіналі чемпіонаті світу, жіноча естафетна команда 4х400 метрів – у кроці від вісімки

2244
Фото (с)Hannah Peters / World Athletics

У передостанній день чемпіонату світу з легкої атлетики в Юджині Україна мала шанси пробитися у два фінали й була дуже близькою до виконання цього завдання на сто відсотків.

У ранковій частині програми Марина Бех-Романчук з першої спроби кваліфікувалася до фіналу зі стрибків у довжину. При необхідних 6.75 м вона стрибнула на 6.81.

«Зараз важко щось коментувати. Можна лише сказати, що перший крок зроблено й ми рухаємося далі. По самопочуттю все добре. Вітер? Так, він гуляє по стадіону. Те ж саме було й під час змагань з потрійного стрибка: пориви були в спину, потім напрямок змінювався й він уже дув у обличчя. Сьогодні було те ж саме. Але всі дівчата в однакових умовах, тому потрібно підлаштовуватися. Сьогодні мені це вдалося», – зазначила Марина Бех-Романчук після фінішу.

Фінал зі стрибків у довжину серед жінок відбудеться 24 липня о 17:50 за місцевим часом і 25 липня о 03:50 за українським часом.

За крок від фіналу зупинилася жіноча естафетна команда 4х400 метрів у складі Катерини Карпюк, Анастасії Бризгіної, Вікторії Ткачук і Анни Рижикової. З часом 3:29.25 хв українки дев’яті.

«Зазвичай ми розбираємо кожен етап, шукаємо помилки. Але зараз хочемо сказати, що ми – одна команда; кожна з нас виклалася максимально й це наш спільний результат», – сказала українська четвірка після фінішу.