Марина Бех-Романчук – у вісімці найсильніших на чемпіонаті світу

1661
Фото (c)Getty Images for World Athletics

Українка Марина Бех-Романчук увійшла до вісімки найсильніших зі стрибків у висоту на чемпіонаті світу з легкої атлетики. У шостій спробі учениця Вадима Крушинського приземлилася на позначці 6.82 м.

До бронзової медалі, яку завоювала Летіція Оро Мело, Бех-Романчук не вистачило лише семи сантиметрів! Для Оро Мело цей результат став особистим рекордом.

«На жаль, після цього чемпіонату немає позитивних вражень. Так, чудовий стадіон, публіка, організація, але ж мова зараз не про те. У фіналі зі стрибків у довжину я зробила все, що могла. Заступи? Це найболючіше питання. Якби я знала на нього відповідь, вже давно б це виправили», – сказала Марина Бех-Романчук після завершення змагань.

Німкеня Малайка Міхамбо захистила титул чемпіонки світу (7.12 м). Срібло у нігерійки Есе Бруме (7.02 м).

Перед тим, як Бех-Романчук виконала заключну спробу, відбувся фінал з бігу на 100 метрів з бар’єрами серед жінок. Тобі Амюзан з Нігерії, яка у півфіналі встановила світовий рекорд 12.12 с, у вирішальному забігу перевершила його ще на шість сотих і виграла золото зі, здавалося б. фантастичними 12.06 с. Срібну призерку Брітані Андерсон з Ямайки й бронзову Жасмін Камачо-Квінн з Пуерто-Ріко розділили п’ять тисячних. Обидві подолали дистанцію за 12.23 с.

Таким чином, збірна України на чемпіонаті світу завоювала дві медалі, й обидві зі стрибків у висоту – срібло нашій команді принесла Ярослава Магучіх, а бронзу Андрій Проценко.

Попередня статтяМарина Бех-Романчук у фіналі чемпіонаті світу, жіноча естафетна команда 4х400 метрів – у кроці від вісімки
Наступна статтяОсобисті рекорди, місця поряд з п’єдесталом та виходи у фінал, або виступи українців у перші дні Європейського юнацького олімпійського фестивалю