За спробами, або як склалися змагання для українських стрибунів у висоту в Удіне

1363
Фото (с)Alexander Hassenstein/Getty Images for European Athletics

В одному сантиметрі від… Лиш за спробами…

Скільки разів звучали ці слова в 2022-му, але не завжди на користь українських легкоатлеток. 9 лютого ми можемо використати їх, маючи, зокрема, позитивні відчуття. Ірина Геращенко перемогла на міжнародних змаганнях зі стрибків у висоту, вигравши у чинної чемпіонки світу Елінор Паттерсон саме за спробами.

Вихованка Ірини Пустовойт продовжила серію виступів турніром в Італії. Почавши змагання з 1.80 м, вона висоту за висотою долала з першої спроби. На 1.93, які й забезпечили їй перемогу, Геращенко витратила дві спроби. Проте австралійці Паттерсон знадобилося для її підкорення три. Тож перемогу в секторі відсвяткувала саме українка. Третьою з результатом 1.90 м стала ще одна австралійка, юніорка Ірін Шоу.

Слідом за цим змагання розпочали чоловіки, де одним з головних фаворитів турніру був українець Андрій Проценко. І в його випадку кількість спроб, на жаль, зіграла проти нього.

Головна боротьба за перемогу розгорнулася між Проценком та кубинцем Луїсом Енріке Зайясом. Обидва подолали 2.24 метри. Проте якщо суперник, напомилявшись на попередніх висотах, цю подолав з другої, то Андрій, який до цього йшов безпомилково, використав три спроби. Й за цим показником учень Геннадія Зуєва став другим, проте показавши найкращий особистий результат сезону.

Результати змагань в Удіне – ТУТ.

***

Цього ж дня відбувалися міжнародні легкоатлетичні змагання в Тампере. Єдиною представницею України на них була Вікторія Ратнікова. У забігу вона показала час 7.49 с і кваліфікувалася з ним до фіналу, проте на вирішальній стадії, на жаль, була дискваліфікована. Перемогла британка Б’янка Вілльямс (7.36 с).

Всі результати змагань у Тампере – ТУТ.