Вище власних сподівань, або як Андрій Проценко встановив найкращий результат сезону в Банській Бистриці

1073
Фото (с)Tomáš Náther

Якби проводилися змагання між турнірами на звання найемоційнішого, Бансько-Бистрицька Латка поза сумнівом могла б на нього претендувати. Слідом за блискучими стрибками у висоту у виконанні жінок настав час вийти в сектор чоловікам. І без українця тут не обійшлося.

Андрій Проценко, припустившись прикрої помилки на висоті 2.20 метрів, з другої спроби подолав їх, як і 2.25. А далі був відмінний стрибок на 2.28, який забезпечив йому як мінімум друге місце. За спробами на той момент попереду був новозеландець Гаміш Керр.

Чи не найбільш інтригуюча боротьба між Проценком і Керром розгорнулася, коли планку підняли на 2.30. Андрій припустився помилки, натомість суперник подолав їх одразу. Стрибати на цій же висоті й надалі для учня Геннадія Зуєва не мало більше жодного сенсу, тож він переніс її на 2.32 і… з другого разу подолав, показавши найкращий результат сезону і підтвердивши норматив для участі в чемпіонаті Європи в приміщенні.

А далі настав час Керра продовжувати дивувати вболівальників. 2.34 – й національний рекорд Нової Зеландії в приміщенні. Проценко виконав ще три стрибки – один на 2.34 м і ще два на 2.36. Проте ті йому цього вечора не підкорилися. Він другий.

«Я не надто багато змагався цього сезону, тож відчував, що мені потрібні ще один-два старти, щоб втілити те, в якій формі перебуваю, у хороший результат. У Банській Бистриці прагнув поліпшити свій найкращий показник сезону до 2.30 й, відверто кажучи, був приємно здивований, подолавши планку на 2.32, – розповів Андрій Проценко в інтерв’ю організаторам. – У нас були сумніви щодо участі в чемпіонаті Європи в приміщенні, проте після тих неймовірних відчуттів, які я мав, змагаючись з Гашімом Керром, я мотивований підготуватися до Стамбула. Звісно, якщо змагання відбудуться. Адже землетрус у Туреччині забрав стільки життів і понівечив стільки доль, що ця рана не скоро загоїться. Співчуваю всій їхній країні і всім, хто зазнав болю».

Результати Бансько-Бистрицької Латки

Попередня стаття«Час піднімати стартові висоти» й «Нарешті я лечу» – Ярослава Магучіх і Катерина Табашник про змагання в Банській Бистриці
Наступна статтяТравма Бех-Романчук, хвороба Ткачук та норматив Кокошко: Що, як і де відбулося з нашими атлетами у середу