Коваленко плаче, Плотіцина радіє, Онуфрієв шукає нові жердини: Чим відзначився перший день чемпіонату України у приміщенні

2373

Сьогодні у Києві розпочався головний легкоатлетичний зимовий чемпіонат, в якому змагаються понад 300 українських спортсменів у 13 дисциплінах. Участь у змаганнях беруть і найвідоміші атлети України, які повернулися з європейських турнірів, щоб захистити звання найкращих у рідних стінах київського манежу. 

Перший день чемпіонату можна назвати емоційним і очікуваним. Адже наші легкоатлети  заполини соціальні мережі про цю подію поширеннями військово-спортивного допису, який вже набрав 150.000 переглядів. Разом з переглядами збільшилася і цікавість, як самих спортсменів, так і фанатів цього виду спорту до чемпіонату. А чим більше зацікавленості — тим краще результати. Про них та їх власників ми і поговоримо.

«Навіть пустив сльозу трохи» — саме так про змагання говорить Станіслав Коваленко, який сьогодні виконав норматив та здобув омріяний квиток на чемпіонат Європи в приміщенні, який пройде в Стамбулі на початку березня. Коваленко показав результат 6.60 з бігу на 60 метрів, встановив PB і забрав золоту медаль. І все це після серії невдалих виступів у Європі та повної демотивації. Стас розповідає, що цей результат, цитуємо: «Це буря, це фонтан, це мрія, до якої я йшов дуже давно. Вважаю, що на Європі зможу показати щось таке, чого ніхто від мене не очікує». 

Ми не змогли пройти повз відомої та титулованої Анни Плотіцини, яка є учасницею Олімпійських Ігор 2016 року та 21-кратною чемпіонкою України. Аня свою перемогу на 60 метрів з бар’єрами з результатом 8.10 коментує так: «Якщо чесно, зрозуміла, що треба радіти кожному дню. І цьому результату. І тому, що був. Бо як показує наш час — не завжди знаєш, що буде далі. Тому я дійсно рада». Також Анна поділилася думками щодо європейського рівня змагань та результатів жінок спринтерів. Спортсменка зазначила, що якщо ми хочемо досягати таких же швидкісних показників — треба гуртуватися і тренуватися у великих групах. Бо це є підтримка та можливість тягнутися одна за одною. 

Поспілкуватися вдалося і з Олександром Онуфрієм, який сьогодні порадував публіку яскравими стрибками з жердиною та особистим рекордом у приміщенні — 5.50. До цього PB Саші в приміщенні був 5.40. Він розповів, що дуже задоволений атмосферою змагань, але деяка проблема є — жердини. Його знаряддя стало занадто м’яким та еластичним для більш конкурентного рівня і наразі необхідно шукати нове — більш жорстке. 

Гарно виглядали і дівчата в бігу на 400 метрів. В усіх 4 забігах участь брали топові легкоатлетки країни Катя Карпюк-Климюк, Наталя Пироженко-Чорномаз, Мельник Таня та Орлова Анна. Але найцікавішим був 1 забіг, де Харащук Таня 2002 року народження навязала гідну боротьбу Каті. Але переміг досвід — Карпюк-Климюк. 

Непередбачуваним та вражаючим був і жіночий забіг на 60 метрів, де знов ж таки — перемогла досвідчена Вікторія Ратнікова з результатом 7.35. Але за золото сміливо боролася і Гончаренка Діана 2004 року народження. Діана показала результат 7.42, встановила особистий рекорд та стала призеркою дорослого чемпіонату України у приміщенні. 

Не затихав сектор і зі штовхання ядра. Там перемогу забрав Мусієнко Ігор з кращим результатом у сезоні — 19.35. Також, сьогодні розпочалися змагання з багатоборств, перше коло з бігу на 1500 метрів, забіги на 800 метрів та кваліфікація зі стрибків у довжину. Скасувати прийшлось кваліфікаційне коло зі стрибків у висоту, оскільки через невелику кількість учасників одразу було призначено фінали. 

 

Попередня статтяПредставники Міністерства молоді та спорту на головному чемпіонаті України в приміщенні 
Наступна статтяГеращенко не відбирається, Стребкова не виконує норматив: Другий день чемпіонату України в приміщенні