Представники Міністерства молоді та спорту на головному чемпіонаті України в приміщенні 

1007

Сьогодні в київському манежі розпочався головний зимовий чемпіонат України в приміщенні, який триватиме з 17 до 19 лютого. Федерація легкої атлетики України реалізувала ідею присвятити змагання всім захисникам країни та янголам спорту. У манежі було розвішано 6 патріотичних плакатів з закликами інвестувати у перемогу та опубліковано Q-код, на який гості та учасники чемпіонату могли переслати донат. Відкриття головної легкоатлетичної події почалося з традиційної хвилини мовчання на шану загиблих героїв та з виконання державного гімну. 

На запрошення ФЛАУ відвідали чемпіонат України серед дорослих та молоді у приміщені заступниця міністра молоді та спорту України Панченко Людмила, Леонід Мирський — заступник директора департаменту олімпійського спорту, начальник відділу циклічних та швидкісно-силових літніх олімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України та Нельсон Гаріян — директор департаменту олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України.

Пан Гаріян взяв участь у відкритті змагань зі вступним словом, а також нагородив призерів та переможців змагань. Гості чемпіонату високо оцінили рівень проведених змагань та звернули увагу на високий чисельний показник учасників змагань попри військовий стан у якому перебуває наша держава.

Виконуючий обов’язки президента ФЛАУ Євген Пронін у вступному слові зазначив що сьогодні, через військову агресію росіі, не всі спортсмени мають змогу змагатись, проте закликав присвятити свої перемоги та високі результати нашим легкоатлетам, які перебувають на фронті, знаходяться в полоні і тим, хто, на жаль, загинув за свободу нашої країни.

Також відкриття цих змагань запам’ятатися особливою датою. 17 лютого день народження видатного діяча легкої атлетики України, наставника, науковця, тренера. Людини, яка все своє життя присвятила розвитку легкої атлетики. В 2017 році започаткована відзнака Юрія Карпюка кращим суддям року. Тому сьогодні нагородження кращих легкоатлетичних суддів України проводила послідовниця моральних устоїв Юрія Івановича, спадкоємиця суддівських традицій, учениця Юрія Івановича Іоланта Хропач.

Дякуємо нашим гостям за приділений час. Підсумки першого дня чемпіонату та детальний розбір виступу українських спортсменів буде опублікований незабаром. 

Попередня статтяТравма Бех-Романчук, хвороба Ткачук та норматив Кокошко: Що, як і де відбулося з нашими атлетами у середу
Наступна статтяКоваленко плаче, Плотіцина радіє, Онуфрієв шукає нові жердини: Чим відзначився перший день чемпіонату України у приміщенні