Перемога й WL: Ярослава Магучіх підкорює «Діамантову лігу» в Рабаті

898
Фото (c)Wanda Diamond League

Ярослава Магучіх і Ірина Геращенко забезпечили Україні переможний дубль зі стрибків у висоту на етапі «Діамантової ліги» в Рабаті, а Марина Бех-Романчук увійшла до першої трійки з потрійного стрибка.

Магучіх приїхала в Рабат у статусі фаворитки змагань і лідерки світового сезону. Цього року вона вже долала 2.00 метри в Найробі, й у Марокко лиш продовжила піднімати планку.

Учениця Тетяни Степанової вкотре почала змагання з висоти 1.91 м. Після чого з другої спроби подолала 1.95 і тим самим забезпечила собі перемогу. 2.01 – новий найкращий результат сезону в світі й рекорд турніру – Магучіх підкорився одразу, після чого, як і в Кенії, вона вирішила далі не стрибати.

«Надзвичайно рада тому, що вдалося стрибнути на 2.01, встановити рекорд змагань і показати найкращий результат сезону в світі. Це, безумовно, поштовх для того, щоб рухатися далі й здобувати ще більше перемог, – сказала Ярослава Магучіх в інтерв’ю організаторам. – Я вдруге поспіль приїжджаю в Рабат і дуже щаслива з цього. Це чудове місце з неймовірною публікою й хорошою організацією змагань».

Ірина Геращенко з третьої спроби подолала 1.91 м і, залишивши позаду Надію Дубовіцьку з Казахстану й Анґеліну Топіч з Сербії (1.87 м), посіла друге місце. На жаль, для Юлії Левченко початок «діамантового» сезону був менш вдалим. На першому для себе старті вона стрибнула на 1.81 м і стала шостою.

Марина Бех-Романчук потрапила до фіналу трьох з потрійного стрибка з результатом 14.55 м. На заключну спробу вона виходила другою, поступаючись кубинці Лейяніс Перес Ернандес, яка лідирувала з найкращим результатом сезону в світі (14.84 м). Українці у вирішальний момент вдалося поліпшити свій результат, але не перевершити стрибок кубинки. Українка друга, залишивши позаду одну зі своїх основних конкуренток минулого року ямайчанку Шанейку Ріккетс (14.53 м).

Нагадаємо, що Бех-Романчук не робила ставок на зимовий сезон, проте взяла участь у кількох стартах. На жаль, під час одного з них вона травмувалася, але зуміла відновитися й досить успішно ввійти в «літо».

На дистанції 400 метрів з бар’єрами більшість учасниць були далекими від своїх найкращих результатів, і Анна Рижикова, на жаль, не була винятком. Її час цього вечора – 56.97 с. Проте не забуваймо, що для Анни цей старт був першим нинішнього сезону. Одна з фавориток змагань, американка Далайла Мухаммед, також була далека від своїх рекордів – 55.72 с і п’яте місце. А перемогла її співвітчизниця Шам’єр Літтл (53.95 с).

Всі результату етапу «Діамантової ліги» в Рабаті

Попередня стаття6000 очок і нові горизонти, або чим завершився для Юлії Лобан турнір у Ґьотцісі
Наступна статтяЧим запам’ятався українцям міжнародний легкоатлетичний вік-енд