Конференція ФЛАУ затвердила Програму розвитку легкої атлетики в Україні на 2024-2028 роки

891

Конференція ФЛАУ затвердила Програму розвитку легкої атлетики в Україні. Над нею впродовж майже року працювала робоча група, яку очолювала в.о. президента Федерації легкої атлетики України Ольга Саладуха.

«Робота над програмою тривала майже рік, а до її створення долучилася велика кількість професіоналів. Перед Конференцією ми надали її на розгляд Раді ФЛАУ й територіальним федераціям, – розповідала в нещодавньому інтерв’ю Ольга Саладуха. – Як уже відзначали багато колег, вона є історичним документом у діяльності ФЛАУ, адже відтепер ми маємо дорожню карту нашої діяльності з усіх ключових аспектів».

Програма визначає загальний напрям розвитку легкої атлетики в Україні на наступні п’ять років. У ній визначаються й узгоджуються між собою основні цілі та завдання для кожного з ключових напрямків розвитку легкої атлетики, які на сучасному етапі мають стратегічно важливе значення або є необхідними для сталого розвитку виду спорту, незалежно від часу.

Водночас діяльність ФЛАУ з розвитку легкої атлетики в Україні у період 2024-2028 років не обмежується лише переліком напрямків, векторів, і завдань, що висвітлені в програмі. Для кожного з її розділів визначено загальну візію, яка характеризує кінцевий бажаний стан розвитку легкої атлетики в Україні за відповідним напрямком, а також основну ціль, яку планується досягти в ньому до 2028 року. Також у розділах встановлені завдання, які необхідно вирішити для досягнення встановлених цілей.

У програмі йде мова як про спорт вищих досягнень, так і про масовий, дитячо-юнацький і резервний спорт. Увага також приділена інституційному розвитку ФЛАУ, легкоатлетичній інфраструктурі, кадровому забезпеченню, національному й міжнародному співробітництву та партнерству, антидопінговій діяльності та доброчесності, цифровізації легкої атлетики, адаптації легкоатлетів після завершення спортивної кар’єри, популяризації легкої атлетики й, звісно, нормативно-правовому, організаційному та фінансовому забезпеченню реалізації програми.

До виконання плану заходів щодо реалізації програми планують залучити структурні органи ФЛАУ, робочі групи, територіальні федерації легкої атлетики, тренерів та фахівців штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики, а також інших суб’єктів зі сфери легкої атлетики України, залежно від сфери їх повноважень та зони відповідальності.

Підсумки та аналіз виконання програми відбудеться на засіданні Конференції ФЛАУ у 2028 році.

Ознайомитися з Програмою розвитку можна ТУТ.

Попередня статтяДар’я Михайлова про перший досвід в ролі делегата на чемпіонаті Європи з кросу
Наступна статтяSAFEGUARDING: Що це таке і як це працює?