Зелене світло для Чемберса

238

Арбітражний спортивний суд (CAS) відмінив довічну заборону на виступ на Олімпійських іграх британських атлетів, котрі свого часу порушували антидопінгове законодавство.

 

Британія була єдиною країною у світі, що мала вето на виступ порушників антидопінгового законодавства на головному старті чотириріччя довічно. Таку заборону ратифікувала Британська антидопінгова асоціація (ВОА). Справу на розгляд до  CAS подала Всесвітня антидопінгова агенція.  WADA, яка зазвичай є прибічницею жорстких методів боротьби з допінгом, цього разу стала на захист порушників допінг-законів і стверджувала, що довічна заборона виступу на Олімпійських іграх атлетів, котрі вже відбули своє покарання, протиречить кодексу їхньої організації.

 

А загалом вся ці історія почалася з того, що адвокати відстояли у Арбітражному спортивному суді чемпіона світу та Олімпійських Ігор ЛаШоуна Мерріта зі США. За правилами МОК, прийнятим у 2008 році, будь-який атлет, котрий отримав дискваліфікацію на 6 місяців і більше, має пропустити Олімпіаду, яка відбуватиметься після його дискваліфікації. Адвокати ж Мерріта апелювати тим, що у системі покарань WADA, що застосовуються до винних атлетів, відсторонення від Олімпійських Ігор не значиться. А МОК, який підписав антидопінговий кодекс, не має права заборонити ЛаШоуну стартувати в Лондоні. І американець таки поїде на найближчу Олімпіаду, якщо успішно пройде домашній відбір. До речі, днями, Мерріт став лідером світового сезону з бігу на 400 метрів серед чоловіків, вигравши Meeting Region Guadeloupe з результатом 44.73сек.

 

Тепер право виступати на домашній Олімпіаді матимуть і раніше дискваліфіковані британські атлети, на чолі зі скандально відомим спринтером Дуейном Чемберсом.  Колишній чемпіон світу з бігу на 110 метрів з бар’єрами, а нині провідний коментатор ВВС Колін Джексон заявив, що не мав жодних сумнівів щодо того, що Дуейн, маючи стародавню «допінг-історію» з дворічною дискваліфікацією, обов’язково стане членом британської команди на домашній Олімпіаді.

Попередня статтяМетатели диска обновили мировой топ-лист
Наступна статтяДо уваги представників ЗМІ!