Ярослава Магучіх: «Коли немає, над чим працювати, кращого результаті годі чекати»

863

Полоскотавши всім нерви у кваліфікації, Ярослава Магучіх впевнено виграла фінал зі стрибків у висоту на чемпіонаті України з легкої атлетики в приміщенні і вже вчетверте цього сезону злетіла на висоту двох метрів. У Сумах це були 2.00 метри рівно.

«У фіналі було легше, ніж у кваліфікації, – жартує Ярослава Магучіх. – Зі мною вперше було таке, що я з двох спроб не могла подолати стартову висоту (у Сумах Магучіх починала кваліфікацію з 1.80 – прим.авт.). Перед заключною тренерка, Тетяна Степанова, мене налаштовувала і раптом каже: «Не вдасться, будемо готуватися до Олімпійських ігор, пропустимо решту зимового сезону». І тут я відчула, що потрібно стрибати, бо пропускати нічого не хочеться.

Я всіх вчора налякала, до мене підходили, дивувалися, як так, але всі чекали на фінал. Я ще не повністю відновилася після 2.06 метрів у Банській Бистриці, проте рада, що все ж змагалася на чемпіонаті України в приміщенні і показала хороший результат, 2.00 метри. До того ж виконала спроби на 2.05. Так, були технічні помилки, але коли немає, над чим працювати, то й кращого результаті годі чекати.

Взагалі, сьогодні мій розбіг нагадував той, який був у 2018 році. Я дуже косила дугу, тому стрибки були не зовсім зручні. Але будемо тренуватися далі, щоб стрибати все вище й вище.

Ми зараз якраз відпрацьовуємо техніку розбігу, а саме останні кроки перед відштовхуванням. Це допомогло показати 2.06 у Банській Бистриці. В Сумах це не вдалося, та попереду чемпіонат Європи в приміщенні, на якому, впевнена, будуть гарні стрибки і результати. До Торуня у мене вже не буде змагань, лише підготовка».

Щодо уваги, яка зараз прикута до Ярослави Магучіх, вона відповідає досить спокійно: «Так, до мене зараз багато уваги, але я вдячна своїй тренерці, яка з дитинства вчила не зважати на це. Головне для мене – це красиві й високі стрибки. І сподіваюся, що й у Торуні, й у Токіо глядачі насолоджуватимуться ними, а не хвилюватимуться за мене».

Попередня статтяСвітлана Жульжик: «Якби я була в іншого тренера, цього результату могло й не бути»
Наступна статтяАнна Рижикова: «Всі сили спрямовуємо на чемпіонат Європи в приміщенні»