Анна Рижикова: «У Торунь я їхала за фіналом, а особистий рекорд – це невід’ємна частина»

1071
Фото (с)Grzegorz Olkowski / European Athletics

Українка Анна Рижикова у півфіналі з бігу на 400 метрів встановила новий особистий рекорд (52.11 с), але для виходу у фінал чемпіонату Європи в приміщенні цього виявилося замало.

У фінал на дистанції 400 метрів виходили по дві перші спортсменки з кожного забігу. І хоч за результатами трьох півфіналів час Анни був п’ятим, у своєму забігу вона фінішувала третьою і не змогла пробитися до вирішального кола. Голландка Ліке Клавер була швидшою лише на 0.02 секунди.

Анна Рижикова: «Я встановила особистий рекорд, але не потрапила до фіналу. У такій ситуації немає сенсу говорити ані про силу, ані про готовність. Я не зробила нічого надприроднього. У Торунь я їхала за фіналом, а особистий рекорд – це невід’ємна частина, адже щоб щось вигравати, потрібно бігти швидко. І зупинившись за крок до фіналу, рекорд уже не рятує.

Я виклалася на дистанції на повну, але, можливо, не вистачило змагань. Я люблю багато стартувати, розбігуватися, а цього року все було по мінімуму. До чемпіонату Європи виступила лише на трьох турнірах. При чому на кожному з них прогресувала, і якби ще хоча б один старт… Але що вже виправдовуватися, всі в однакових умовах. Я витиснула з себе все, що могла. Взагалі не жаліла себе по ходу всієї дистанції. Але може, це лише на перший погляд немає до чого присікатися і немає грубих помилок, а коли поговоримо з тренером, зрозуміємо, за рахунок чого можна було додати.

У Торуні через карантин на трибунах немає глядачів, пускають лише учасників. Але у нас така дружна команда, всі приходять вболівати. Ти стоїш на старті, піднімаєш очі – а там цілий жовтий сектор. І коли тебе представляють, тебе так підтримують! У нас чудова і дуже сильна команда. Я кожному з них бажаю удачі і медалей, у всіх є шанси на високі місця».

Попередня статтяТорунь-2021: Наталія Стребкова – про фінал з бігу на 3000 метрів і пророчий сон зовиці
Наступна статтяАбсолютний рекорд і четверте місце Владислава Мазура: «Я віддав усього себе на цих змаганнях»