Командний чемпіонат Європи зі спортивної ходьби: втрати в складі команди України

1014
Фото (с)cottonbro from Pexels

16 травня чеське місто Подєбради прийматиме командний чемпіонат Європи зі спортивної ходьби. Збірна команда України 14 травня прибула до місця проведення змагань і у цей же день пройшла процедуру тестування на COVID 19. І якщо в Україні всі тести були негативними, то у Чехії один з них, на жаль, дав позитивний результат.

Позитивний тест виявився у Тамари Гаврилюк, яка в березні виграла чемпіонат України на дистанції 35 кілометрів і на ній же мала виступити і в Подєбрадах. ЇЇ, як і ще чотирьох людей, які сиділи поряд у літаку й автобусі (атлет Назар Коваленко, тренерка Анна Коваленко й лікар Антон Діденко) та жили з нею в одному номері (атлетка Надія Боровська), ізолювали.

«Тест Тамари Гаврилюк перевіряли кілька разів, проте результат виявився позитивним. Ані вона, ані Назар Коваленко й Надія Боровська не зможуть взяти участь у чемпіонаті. Це серйозна втрата для всієї команди, – говорить старший тренер зі спортивної ходьби Денис Тобіас. – Боровська – одна з шести українських спортсменок, яка має олімпійський норматив і бореться за потрапляння на Ігри. Коваленко був дуже близьким до нормативу і мав усі шанси в Подєбрадах у сильній компанії виконати його».

За словами Дениса Тобіаса, решту команди допускають до змагань. Наразі українці отримали акредитації і подали фінальну заявку.

Трансляція командного чемпіонату Європи зі спортивної ходьби відбуватиметься на сайті Європейської легкої атлетики.

Попередня статтяСклад збірної України для участі в командному чемпіонаті Європи зі спортивної ходьби
Наступна статтяУкраїнці виграли першу медаль командного чемпіонату Європи-2021 зі спортивної ходьби