Вікторія Ткачук – перемагає в Чехії з олімпійським нормативом

1046

Минулого тижня Вікторія Ткачук відкрила літній сезон змаганнями в Італії, і вже на першому старті впритул наблизилася до олімпійського нормативу з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Тоді їй не вистачило лише чотирьох сотих секунди (55.44 с). А вже 7 червня на Меморіалі Йозефа Одложила в Празі вона довела розпочате на Апеннінах до логічного завершення.

Ткачук була фавориткою змагань на дистанції 400 метрів з бар’єрами. Увага операторів і режисерів трансляції була прикута саме до неї, і не дарма. Якщо на першій половині дистанції поряд з нею ще бігла норвежка Ліне Клостер, то на другій 200-метрівці Вікторія почала лиш нарощувати перевагу. На фінішну пряму вона вийшла одноосібною лідеркою і впевнено перемогла. Залишалося лиш дізнатися, з яким часом.

Результат не змусив на себе довго чекати. 55.10 с – і Вікторія Ткачук стає другою українкою, яка виконує олімпійський норматив з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Нагадаємо, його також має Анна Рижикова.

Проте на перемозі Ткачук приємні новини з доріжки не закінчилися, адже у фіналі бігла ще одна українка, Марія Миколенко. Прискорившись, вона змогла фінішувати третьою з найкращим результатом сезону (57.62 с).

Ще одна перемога в Празі на рахунку Юлії Чумаченко. У секторі для стрибків у висоту вона з третьої спроби подолала 1.92 м і стала першою з найкращим результатом сезону. Оксані Окунєвій, як і ще двом атлеткам – італійці Алессії Трост і Леверн Спенсер з Сент-Люсії, – підкорилися 1.88 метрів. Проте на відміну від суперниць вона їх перелетіла не з першої, а з другої спроби і за цим показником поступилася, ставши четвертою.

Марина Килипко з найкращим результатом сезону (4.45 м) посіла друге місце зі стрибків з жердиною. Яна Гладійчук була четвертою (4.35 м).

Сергій Никифоров повернувся в сектор для стрибків у довжину після пошкодження, отриманого взимку, і на першому ж турнірі літнього сезону ввійшов до призової трійки. У заключній спробі українець стрибнув на 7.78 метрів і піднявся на другу позицію. Переміг чех Радек Юшка (8.11 м).

Попередня статтяЛюдмила Оляновська й Назар Коваленко – чемпіони України зі спортивної ходьби на 20 км
Наступна статтяСвято спортивної ходьби в Сумах і привітання Володимиру Голубничому